15:40, sre, 24. Apr

FOTO: Slovesno odprli prodajni center v botaničnem vrtu v Pivoli





Ob Dnevu Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru so minulo soboto odprli nov vhod v Botanični vrt in prenovljen prodajni prostor.

botanicni vrt, pivola (3)

Trak so slavnostno prerezali rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar, dekan Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Branko Kramberger ter župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak.

V prenovljenem prodajnem centru Botanični vrt je mogoče kupiti ves prodajni sortiment posestva Pohorski dvor in vina iz Meranovega. Odprt je od ponedeljka do sobote, med 9. in 16. uro. Trenutno ponujajo zelenjavo iz ekološke predelave (solata krhkolistna, endivija, bučke, brokoli, cvetača, zelena, črna redkev, paradižnik), jabolka (pinova, braeburn, fuji), 100 % bučno olje, jabolčni kis, jabolčni sok, ajdova moko in ekološko ajdovo kašo, pražena bučna semena, jabolčne krhlje, vino iz Vinske kleti Meranovo, mošt, žganja in likerje ter okrasno cvetje. Vsi pridelki in izdelki so lastne pridelave. Novost je drevesnica sadnega drevja in jagodičevja priznanega slovenskega drevesničarja (sadike starih in novih sort jablan, hrušk, kutin, sliv, češenj, marelic, breskev in nektarin, kostanja, orehov, ribeza, malin, joste, kivi, itd.).

Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede podpirajo okolju prijazno in lokalno pridelano hrano, zato tudi v ta namen poteka vsako soboto pred vhodom v Botanični vrt, Pohorska tržnica, kjer so obiskovalcem na voljo pridelki lokalne pridelave.

Ob tej priložnosti so predstavili tudi prenovljeno grafično podoba proizvodov Meranovo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.