00:58, čet, 9. Maj

FOTO: Srečanje gasilcev v Selnici ob Dravi





V Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi je danes potekalo že tradicionalno srečanje predsednikov in poveljnikov gasilskih zvez. Zbralo se je skoraj 200 gostov, pozdravila pa jih je tudi ministrica za obrambo Andreja Katič.

Uvodoma sta goste pozdravila selniški župan Jurij Lep in ministrica Katičeva, ki je med drugim dejala, da je priložnost posvet, da spregovorijo o strateških vprašanjih gasilstva v Sloveniji. Gasilci so v lanskem letu sicer ob požarih tudi pri intervencijskih ukrepih na cestah. “Sodelovali ste tudi pri mnogih humanitarnih aktivnostih, tudi pri obvladovanju migrantske problematike. V vseh akcijah ste bili uspešni,” je gasilce pohvalila Katičeva.

WP_20170204_10_02_40_Pro
Ministrica za obrambo Andreja Katič

Ministrica je gasilcem je zagotovila, da se bodo skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije zavzemali za to, da se bo status prostovoljcev stalno izboljševal. Zbrane je nagovoril tudi predsednik Gasilske zveze Slovenije Jošt Jakša in jih seznanil z novostmi na organizacijskem področju. Poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek pa je zbranim predstavi lansko statistiko, spregovoril pa je tudi o aktualnih nalogah na operativnem področju.

WP_20170204_10_00_52_Pro

Glede statusa gasilca v slovenski družbi, tako prostovoljnega kot poklicnega, pa so si zbrani enotni, da je v Sloveniji gasilstvo cenjeno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.