20:30, pet, 26. Apr

FOTO: Stanje na Ptuju po večdnevnem močnem deževju





Taradi večdnevnega močnega deževja in posledično razmočenega terena se je na območju Mestne občine Ptuj sprožilo 8 zemeljskih plazov (plaz na Vičavi, pod Ptujskim gradom, dva plazova v Kicarju, Sovretova pot, Grajenščak, Sp. Velovlek, Kicar, Krčevina pri Vurbergu).

V večjem obsegu sta poplavljala potoka Grajena in Rogoznica, zato so bile poplavljene ceste, ki so bile ponekod v celoti neprevozne – podvoz pri Čarmanovi ulici, podvoz na Zagrebški cesti, cesta Grajena …,” pojasnijo na Mestni občini Ptuj.

Zaradi velike količine vode, ki se je stekala z višjih predelov na nižje, je bilo poškodovanih 30 objektov zasebne in javne infrastrukture. Deroča voda je poškodovala tudi več cest in brežin. Nihče od prebivalcev ni bil ogrožen zaradi pojavov plazov ali narasle vode.

Razmere na terenu so budno spremljali člani štaba CZ MO Ptuj

Na intervencijah je posredovalo 160 gasilcev iz gasilskih društev MO Ptuj in občine Hajdina, ki so bili poklicani na pomoč. Delavci javnih služb Ptuj d.o.o. so sodelovali pri oceni stanja na terenu in hitri odpravi posledic. Za vse občane se je zagotovil pesek in potrebna oprema za polnjenje protipoplavnih vreč, ki jih je bilo mogoče napolniti in prevzeti pri gasilskem domu na Ptuju,” zapišejo.

Po do sedaj zbranih informacijah večje materialne škode v Mestni občini Ptuj k sreči ni bilo. Sledi podrobna analiza stanja na terenu in okvirna ocena škode in možnosti preprečevanja ter izvedbe zaščitnih ravnanj glede podobnih pojavov v prihodnosti.

“Zahvala vsem občanom in pripadnikom gasilskih služb in podjetij, ki so s svojim posredovanjem reševali lastno imetje ali nudili pomoč pri preprečevanju večje škode in posledic,” še zapisejo.

FOTO: S. K. L.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.