09:00, pet, 3. Maj

FOTO: Stanovalci Doma Danice Vogrinec uživali ob pripravi prazničnih keksov





V enoti Danica Tabor, ki spada k mariborskemu Domu Danice Vogrinec, so danes imeli prav posebno miklavževanje.

Stanovalci, ki sodelujejo v pogovornih skupinah za samopomoč starih, so ob mentorstvu voditeljic teh skupin danes pridno pripravljali različne kekse in drobno pecivo. Recepte jim je pripravil vodja kuhinje. Stanovalci pa so hitro, zagnano in z veseljem zamesili testo, ga razvaljali in oblikovali v različne oblike keksov in kroglic. Pri tem je sodeloval tudi direktor doma.

Recepte so imeli za kekse, narejene iz keksomata (mašin keksi), kokosove poljubčke, kekse z modelčki, medenjake, bučne rogljičke. Nato so jih odpeljali v kuhinjo, kjer jih je vodja kuhinje spekel do konca. Kekse in kroglice so nato ob kavici tudi pojedli. In lahko rečemo tudi mi, da so bili res slastni in da se okusi, da so jih stanovalci naredili z ljubeznijo.

Stanovalci so res uživali ob pripravi keksov in kroglic. Med njimi je bila tudi upokojena kuharica, ki je kekse spretno oblikovala, nekateri stanovalci pa so jih delali pravzaprav prvič. Med takimi je bil tudi 99-letnik, ki je priznal, da kekse dela prvič in da neznansko uživa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.