16:22, sre, 12. Jun

FOTO: Stavka na mariborski univerzi, pedagoški proces danes ne poteka

Visokošolski sindikat Slovenije danes stavka na vseh treh javnih univerzah.

Odpadel je pedagoški proces, vključno z napovedanimi izpiti. Njihova osrednja stavkovna zahteva je odprava plačnih nesorazmerij v visokem šolstvu, s stavko pa želijo opozoriti tudi na škodljivost novele zakona o visokem šolstvu.

stavka visokošolskega sindikata slovenije
Stavka visokošolskega sindikata Slovenije

Predsednik visokošolskega sindikata Gorazd Kovačič je na petkovi novinarski konferenci dejal, da je bilo nespoštljivega odnosa vlade in ministrstva za visoko šolstvo do visokega šolstva dovolj in da bo akademska skupnost s stavko vladi izrekla nezaupnico. Stavko podpirata rektorja univerz v Ljubljani in Mariboru, dekani, Študentska organizacija Slovenije in študentje.

Zaradi stavke je danes odpadel ves pedagoški proces, navaja STA. Odpovedani so izpiti, kolokviji in zagovori zaključnih del. Strokovne službe danes nimajo uradnih ur, zaprte so knjižnice, tudi informacijskih sistemov se v času stavke ne vzdržuje.

V visokošolskem sindikatu so že napovedali možno nadaljevanje stavke, in sicer 13. in 14. junija. Če bo treba, bodo s stavko nadaljevali tudi v naslednjem študijskem letu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.