01:34, ned, 28. Apr

FOTO: Štiri osebe v požaru ostale popolnoma brez vsega, ena hospitalizirana





Poročali smo že v požaru, ki je danes ponoči popolnoma uničil stanovanjski objekt v občini Podvelka.

“Ob 0.14 je v Kozjem Vrhu, občina Podvelka, zagorel stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Brezno – Podvelka, Radlje ob Dravi, Ožbalt, Kapla in Vuhred. V požaru so se poškodovale štiri osebe. Reševalci ZRCK so jih oskrbeli in tri odpeljali v UKC Maribor,” so zapisali na strani Uprave za zaščito in reševanje RS.

Pričakala jih je goreča hiša

“Poziv smo dobili nekje 00.15, bila so aktivirana vsa tri društva občine Podvelka in dve sosednji društvi, PGD Radlje in PGD Vuhred. Na kraju je bilo 45 gasilcev. Ko smo prišli do lokacije nas je pričakala groza. Goreč objekt, po gasilsko se reče bakla. Gorelo je vse, stanovanjski objekt je bil v celoti uničen. V hiši so bivale štiri osebe, tri so bile prepeljane v zdravniško oskrbo, ena je tam ostala, dva sta se že vrnili,” je za naš medij povedal poveljnik PGD Brezno – Podvelka Simon Šauperl.

Stanovalci hiše so gasilce pričakali pred hišo, k sreči, saj je bila ta v ognjenih zubljih: “Problem smo imeli tudi zaradi oddaljenosti in nedostopnosti terena. Gasilska vozila so oddaljena od hiše okoli 300 metrov. Bila je naporna intervencija, ki pravzaprav še traja. Objekt je bil lesen in je v celoti pogorel.”

VIR: PGD Radlje

Po naših informacijah sta na lokaciji sta živela dva starejša para. Na kraju je bila tudi policija.

“Takoj, ko je bilo možno smo pristopili k iskanju rešitev. Aktivirali Rdeč križ, civilno zaščito, sami smo se aktivirali, da bi čimprej našli primerno mesto, da bi namestili oz. dali prenočišča tem, ki so utrpeli to, kar si nihče ne želi,” pa za Lokalec.si pove župan Občine Podvelka Miran Pušnik, ter doda: “Nimamo še čiste rešitve, smo v iskanju, nekaj bomo definitivno našli. Občinske namestitve zdaj trenutno nobene nimamo proste, ampak se bomo po vseh močeh potrudil, da jim čimprej zagotovimo normalno bivanje.”

Nudili jih bodo potrebščine za normalno življenje 

Štiri osebe so v požaru ostale tudi brez vsega premoženja, ostalo jim je le to kar so imeli oblečenega. “Smo že v akciji, že zbiramo in iščemo, da jim čimprej priskrbimo te nujne potrebščine za normalno življenje. Po informacijah, ki jih imam, nimam jih še veliko, sem ravno prispel na samo mesto, je ena oseba v bolnišnici, saj se je nadihala dim, ostalih poškodovanih k sreči ni,” še pove župan.

Milena Trbulin iz PU Celje pa glede požara sporoča: “Nekaj čez polnoč smo bili obveščeni o požaru v Kozjem Vrhu. Ogenj je v celoti uničil stanovanjsko hišo. V času požara so bile v hiši štiri osebe. Tri osebe so bile poškodovane od tega ena huje. Ogled kraja požara še poteka.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.