19:54, ned, 19. Maj

FOTO: Strmoglavilo letalo, ki je vzletelo na mariborskem letališču, dve osebi hudo poškodovani





V sredo zvečer se je v koroški občini Diex zgodila letalska nesreča. Dva uzbekistanska državljana sta bila hudo poškodovana in reševalci so ju morali rešiti. Letalo je vzletelo iz Maribora, poroča Krone.at.

Kot navedejo je na območju Bösenorta v sredo zvečer iz neznanega razloga strmoglavilo manjše letalo. Potem ko je oddajnik za nesrečo poslal signal za nujno pomoč, je ekipa za spremljanje leta sprožila reševalno verigo. Takoj je bil napoten velik kontingent služb za nujno pomoč.

Reševali dva 21- letnika

S policijskim helikopterjem so nato locirali točno kraj nesreče – nahajalo se je na delno neprehodnem terenu na gozdni jasi nad kmetijskim posestvom. Posledično so Uzbekistanca, ki sta bila v hudo poškodovana v strmoglavljenju (oba stara 21 let), rešili iz razbitine, ju začetno oskrbeli in nato s hudimi poškodbami odpeljali v bolnišnico.

Kot še navajajo pri Krone.at je slovensko lahko letalo z dvojnim krmiljenjem znamke Eektor Sportstar je okoli 17.30 vzletelo z mariborskega letališča in iz za zdaj še neznanih razlogov po enournem letu strmoglavilo na območju Bösenorta na nadmorski višini okoli 1060 metrov.

Stanje enega ponesrečenca je kritično

Nesrečnik je utrpel življenjsko nevarne poškodbe: “Trenutno se zdravi na oddelku za intenzivno nego na celovški kliniki; njegovo stanje je kritično. Bolnik v Beljaku je že na normalnem oddelku,” je v četrtek povedala tiskovna predstavnica Kabega Nathalie Trost na vprašanje Kleine Zeitung.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.