15:06, pet, 19. Apr

FOTO: Strmoglavilo letalo na Pohorju, reševalci in gasilci imeli polne roke dela





To soboto se je na Mariborskem Pohorju odvil scenarij regijske reševalne vaje, po katerem je na območje krožno kabinske žičnice strmoglavilo letalo. V nesreči je posredovalo okoli 250 gasilcev, reševalcev, policistov in drugih “varuhov mesta” s približno 50 intervencijskimi vozili.

vaja resevanje pohorje, gasilci, resevalci (50)

Med 9. in 12. uro se je med spodnjo postajo in četrtim stebrom proge krožno kabinske žičnice odvijala regijska vaja enot zaščite in reševanja. Po scenariju je na pobočje Pohorja je strmoglavilo manjše letalo in pri tem zadelo jeklenico krožne kabinske žičnice, ki se je snela s stebra, v gondolah, od katerih je ena padla na tla, pa je ostalo ujetih več potnikov. Gasilcem, reševalcem, policistom in drugim posredovalcem so se na vaji pridružili tudi zaposleni na Marpromu, saj so tako dokazali in utrdili svoje znanje.

“Izvedba tovrstnih vaj intervencijskim ekipam prinaša dragocene izkušnje za posredovanje ob morebitnih nesrečah. V podjetju Marprom se zavedamo pomena varnosti potnikov na krožni kabinski žičnici, zato smo se tudi aktivno vključili v izvedbo vaje,” je povedal Andrej Verlič, koordinator v Marpromu. “Namen vaje Mariborsko Pohorje 2017 je, da preverimo in izboljšamo pripravljenost za učinkovito in usklajeno delovanje različnih sil za zaščito, reševanje in pomoč ob tovrstnih nesrečah. Prav tako smo preverili komunikacijo in sodelovanje posameznih enot, intervencijske dostope na Pohorje itd.,” je povedala Ivana Grilanc, vodja mariborske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje.

vaja resevanje pohorje, gasilci, resevalci (39)

Vajo si je ogledal tudi mariborski župan Andrej Fištravec, ki je dejal, da so po videnem Mariborčani in Mariborčanke v varnih rokah. “Tovrstne vaje so zelo pomembne. Tako utrdijo in izpilijo svoje znanje, poleg tega pa so tudi izredno zanimive za gledalce,” je dejal Fištravec.

Pri organizaciji reševalne vaje je poleg mariborske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje, občinske Službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje, policije, ekip nujne medicinske pomoči, gasilcev, gorskih reševalcev in drugih sodelovalo tudi javno podjetje Marprom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.