22:49, čet, 2. Maj

FOTO: Tako bo izgledal Vrtec Fram po širitvi, kje pa je projekt danes?





V letu 2023 so na občini Rače – Fram pridobili gradbeno dovoljenje za širitev, rekonstrukcijo in nadzidavo vrtca Fram.

Kot na pojasnijo na občini se trenutno zaključuje projektna dokumentacija z izvedbo del (PZI) in pristopili smo k pripravi razpisne dokumentaciji za izbor izvajalca gradnje in strokovnega nadzora pri gradnji objekta– torej izvedbe javnega naročila: “Prepričani smo, da bomo v poznih poletnih mesecih že na terenu, ko bodo gradbeni stroji začeli ustvarjati novo poglavje v zgodbi Vrtca Fram.”

Novi prostori bi naj bili namenu predani konec jeseni 2024

Ob širitvi bo Vrtec Fram v občini Rače – Fram bogatejši za dodatne prostore: “Tri dodatne igralnice s teraso, garderobami in pomožnimi prostori se bodo izvedli v mansardnem delu objekta – JZ del stavbe.”

“V skladu s predvideno organizacijo gradbišča je obratovanje oz. proces dela v vrtcu načrtovan nemoteno, razen za skupino otrok, ki so nameščeni v 1.nadstropju stavbe- le ti bodo v kolikor bo potreba začasno premeščeni v pritličje objekta. V času gradnje bo malo spremenjena tudi prometna ureditev dostopa v vrtec, le ta bo možen le iz strani igrišča,” za Lokalec.si še pojasnjujejo na občini.

VIR: Občina Rače – Fram

Ocenjena vrednost investicije pol milijona evrov, novi prostori pa bi naj bili predani namenu konec jeseni 2024. Trenutno je v vrtcu devet oddelkov, od tega je že en oddelek začasno nameščen v telovadnici. V šolskem letu 2023/2024 je v Vrtec Fram vpisanih 178 otrok. Po koncu investicije bo vrtec razpolagal z možnostjo 11 oddelkov: “Število otrok je težje napovedati, saj je odvisno od potreb glede na starostno obdobje otrok.” Predvideva pa se tudi zaposlitev strokovnega osebja za dodatne igralnice.

Sodobni prostori s kakovostno pedagoško oskrbo 

“Širitev vrtca je ključen korak k izpolnjevanju potreb naših malčkov in njihovih družin. S sodobnimi prostori in kakovostno pedagoško oskrbo želimo ustvariti okolje, kjer se bodo otroci razvijali in uživali v vsakdanjih aktivnostih,” še dodajajo na občini Rače – Fram.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.