08:05, pet, 3. Maj

FOTO: Tako lepo je Vlado Kreslin ovekovečil 96. rojstni dan svojega očeta





Vlado Kreslin ima te dni več razlogov za veselje in praznovanje. Prav danes je njegov oče, Milan Kreslin, dopolnil 96 let.

“Moj oče, Milan Kreslin-Pubi praznuje danes 96 let,” je bil kratek na Facebooku Vlado Kreslin, objavo pa je obogatil s fotografijami svojega očeta. Vlado in Milan Kreslin pa nista povezana samo družinsko, ampak tudi glasbeno, saj vrsto let sodelujeta in prepevata na odrih. Vlado je namreč v svoji karieri združil skupino Mali bogovi, v kateri prepeva, in Beltinško bando, v kateri je več godcev, najstarejši pa je prav Milan Kreslin.

Eden najbolj prepoznavnih pevcev slovenske glasbene scene Vlado Kreslin, ki je sam praznoval 70. rojstni dan, še vedno ustvarja in nastopa na koncertih. Na svoji bogati glasbeni poti je bil pevec več skupin, hkrati pa je gradil tudi solistično kariero. Leta 1970 je začel kot bobnar v skupini Apolo, kot pevec je bil v skupinah Špirit group, Zodiac, Izvir, Horizont, Sanje in Avantura, kasneje se je pridružil skupini Martin Krpan. S pesmijo Dan neskončnih sanj je leta 1980 zmagal na slovenski popevki,  1986 je z Martinom Krpanom posnel album Od višine se zvrti 1986, dve leti kasneje pa še album Bogovi. Med še vedno najbolj prepoznavne Kreslinove pesmi spada Tista črna kitara. Kreslin sicer še vedno sodeluje z mnogimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, skupinami.

Leta 1991 je začel sodelovati s skupino starejših godcev Beltinško bando, v kateri sodeluje že tretja generacija. Med njimi je tudi najstarejši član Milan Kreslin Pubi. Vlado Kreslin je v sodelovanju z Beltinško bando in skupino Mali bogovi, v kateri je prav tako prepeval, združil etno in rock glasbo, ob tem pa izjemno predstavil še prekmursko narečje in ostali Sloveniji približal Prekmurje.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.