23:24, čet, 2. Maj

FOTO: Tek zdravja tokrat po pisti mariborskega letališča





Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor je ta konec tedna organiziral že drugi Tek zdravja, ki je tokrat potekal na prav posebnem prostoru, in sicer na vzletno-pristajalni stezi Letališča Edvarda Rusjana Maribor.

Dogodek so organizatorji razdelili na dva dela, saj so se morali prilagoditi ukrepom za preprečevanje širjenja okužbe. Otroški teki so tako potekali v dopoldanskem času na Atletskem stadionu Poljane Maribor, glavni tek pa je bil v večernem času na vzletno-pristajalni stezi mariborskega letališča.

Tek po letališki stezi je sicer v rednih razmerah nemogoč, tako da je šlo za izjemno priložnost za tekače, ki so tekli v soju luči, te sicer osvetljujejo vzletno pristajalno stezo za pomoč letalom. Udeleženci so komaj čakali na to priložnost. S tekom zdravja mariborski Zdravstveni dom promovira telesno dejavnost, ki je bistvena za zdravje in dobro počutje.

Nagovoriti so želeli ne le prekaljene tekače ampak tudi tiste, ki potrebujejo malo spodbude za začetek, saj je zaradi svojih značilnosti, med katere gotovo sodi preprosta in zaradi tega tudi cenovno ugodna oprema, rekreativni tek dostopen široki množici, kar se je pokazalo tudi v odličnem obisku.

Nekaj utrinkov teka si lahko ogledate v naši galeriji:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.