12:26, sre, 3. Jul

FOTO: Ti predsedniki strank danes že oddali svoje glasove





Ob 7. uri se je po državi odprlo okrog 3000 volišč za državnozborske volitve. Volivci svoj glas lahko oddajo do 19. ure, dotlej pa še vedno velja volilni molk. Med volivci je bilo danes dopoldne že tudi nekaj predsednikov strank, nekaj pa jih je svoj glas že oddalo predčasno.

Predsednik SDS in premier Janez Janša je danes po oddaji glasu za državnozborske volitve v Šentilju pri Velenju v izjavi za medije povedal, da pričakuje dober volilni izid. Ko gre za demokratične volitve in ko ljudje lahko svobodno izrazijo svojo voljo, je vsak rezultat dober, je dejal Janša in dodal, da pričakuje visoko volilno udeležbo.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec, ki je svoj glas na današnjih volitvah v DZ oddal v Šmarci pri Kamniku, je na volišče prišel s soprogo in dobro razpoložen. Kot je dejal novinarjem, se počuti “nedeljsko”. Pred objavo rezultatov ne čuti nervoze. Pač pa je zadovoljen z opravljenim delom.

Sodeč po objavi na družbenih omrežjih je svoj glas danes že oddal tudi Zmago Jelinčič Plemeniti. Vse svoje sledilce je pozval, da storijo enako.

Sicer pa rezultate državnozborskih volitev številni domači in tuji mediji čakajo v uradnem medijskem središču v Cankarjevem domu. Po podatkih vladnega urada za komuniciranje se je akreditiralo 123 novinarjev, od tega več tujih. Pozno zvečer v medijskem središču pričakujejo tudi predsednike strank, ki se potegujejo za sedeže v 90-članskem DZ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.