03:21, čet, 18. Apr

FOTO: Tradicionalni rektorjev dan Univerze v Mariboru, to so nagrajenci

Na tradicionalni slovesnosti ob rektorjevem dnevu zahvala vsem, ki so s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami pomembno prispevali k uveljavitvi in razvoju Univerze v Mariboru.

Na Univerzi v Mariboru se v skladu s tradicijo konec januarja odvije slovesnost ob rektorjevem dnevu, na kateri se s podelitvijo priznanj in nagrad zahvalijo nagrajencem, ki so v minulem letu še posebej izstopali s svojimi uspehi in dosežki. Med njimi so največ priznanj prejeli prav študenti iz 17 fakultet Univerze v Mariboru.

Rektorjevo nagrado na predlog matične fakultete prejmejo tisti študenti, ki so v svoji vpisni generaciji dosegli najboljše študijske uspehe. Teh je bilo kar sedemnajst. Za izvrstne športne dosežke se podeljuje Plaketa Leona Štuklja, katero je tokrat prejel Enej Marinič s Fakultete za logistiko, ki je bil proglašen za najboljšega judoista leta 2021. Za uspešno znanstvenoraziskovalno delo na različnih področjih udejstvovanja, prejmemo študenti Perlachova priznanja in nagrade, poimenovane po profesorju matematike in medicinskih ved, ki se je leta 1490 rodil v Svečini pri Mariboru, leta 1549 pa je postal celo rektor dunajske univerze.

Svečana listina v znak zahvale

V znak zahvale za odlično sodelovanje je na predlog Medicinske fakultete Svečano listino prejela prof. prim. dr. sc. Sonja Pezelj-Ribarić, dr. med. dent. in sicer za strokovno pomoč v nastajanju študijskega programa Dentalna medicina. Je redna profesorica številnih študijskih predmetov na Univerzi na Reki in Univerzi v Osijeku, je dekanica Fakultete dentalne medicine Univerze na Reki, na študijskem programu Dentalna medicina na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru pa je nosilka predmeta Oralna medicina.

Zahval in čestitk so bili deležni tudi zaposleni na Univerzi v Mariboru, kjer strokovni delavci ter zaslužni visokošolski učitelji, znanstveni delavci in visokošolski sodelavci prejmemo priznanja ter nagrade za svoj nadpovprečni trud, dosežke in zasluge. Najmlajša izmed vseh kategorij je Nagrada Univerze v Mariboru za sodelovanje z gospodarstvom in prenos znanja, ki sta jo prejela prof. dr. Bojan Rosi s Fakultete za logistiko in izr. prof. dr. Domen Mongus s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, za izjemen doprinos na področju povezovanja univerze z okoljem z namenom prenosa znanja. Cilj Univerze v Mariboru je namreč, da v obdobju 2021–2030 postane osrednje stičišče deležnikov procesa prenosa znanja in tehnologij na lokalni in regionalni ravni. Podelitev takšnih nagrad je le močna potrditev, da gre razvoj univerze v pravo smer.

VIR: UM
VIR: UM
VIR: UM

Rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Zdravko Kačič, je v svojem nagovoru izpostavil: ”Danes želim posebej izpostaviti nagrajenke in nagrajence ter se vam zahvaliti za ves vložen trud in delo, s katerim razvijate svojo osebnost, hkrati pa pomembno prispevate k razvoju in ugledu Univerze v Mariboru ter doprinašate k boljši družbi kot celoti. Ob prejetih nagradah in priznanjih vam iskreno čestitam. Podeljena nagrada naj bo vzpodbuda, v zavedanju, da se je za znanje potrebno potruditi. Zaslužena priznanja za vaš dragoceni prispevek naj vas navdihujejo na nadaljnji poti, vse nas pa spodbujajo, da se še naprej trudimo odgovorno in zavzeto opravljati vsakodnevno delo v dobrobit univerze. Ob osebni rasti »do krova in pravega kova«, kot bi dejal pesnik Tone Pavček, naj nikoli ne usahne naš notranji zagon za iskanje resnice, odgovorov in znanja.”

VIR: UM
VIR: UM
VIR: UM
VIR: UM

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.