20:08, pet, 26. Apr

FOTO: Učenci iz Lenarta so skupaj z učenci iz hrvaške Vinice pripravili prisrčno božično prireditev





Učenci osnovne šole iz Lenarta in učenci iz osnovne šole iz hrvaške Vinice so pripravili v kulturnem domu prireditev, na kateri so peli in plesali ter pokazali, da znajo še kako dobro sodelovati skupaj, čeprav so iz oddaljenih krajev.

Sodelovanje teh dveh osnovnih šol pa je pravzaprav plod sodelovanja obeh občin na več področjih. Župan Lenarta Janez Kramberger je tako povedal, da sodelovanje traja že nekaj časa. Imeli so namreč že nekaj čezmejhnih projektov ene in druge občine, sodelovanje pa je vzpostavljeno tudi na društveni ravni. Zdaj pa sta povezani tudi obe šoli.

Plesna točka učenk

Ravnatelj lenarške šole Marjan Zadravec je poudaril, da gre za medkulturno sodelovanje in da je prav, da se otroci družijo. Zdi pa se mu pomembno, da v tem času, ki je precej materialno obarvan in ko na nek način manjka strpnosti pri človeških odnosih, pokažejo, da znajo s prireditvijo pokriti in izboljšati tudi to področje in pokazati dober zgled. Predvsem pa biti srce s srcem in z roko v roki.

Učenci so plesali in se zabavali

Branimir Štimec, župan občine Vinica, pa je izpostavil, da z Lenartom sodelujejo res aktivno, sam je leta 2004 bil v Lenartu kolesarski trener, kasneje je postal župan Vinice. Vesel je, da je na prireditvi sodeloval pevski zbor iz Vinice. Ravanteljica šole iz Vinice Mirjana Jambriško pa je povzela, da so pred časom, ko so bile slovenske učiteljice preko erasmusa na obisku na njihovi šoli, so se udeležile tudi pouka glasbene kulture. Njihov način dela jim je bil še posebej všeč. Prav takrat se je rodila ideja o sodelovanju. In to idejo so zdaj tudi uresničili.

Božiček je bral lenarške novice in pisma otrok.,

Učenci obeh šol so tako peli in plesali, na odru pa je bil tudi Božiček, ki je prebiral pisma otrok. Mali škrat, ki je bil na začetku kar nagajiv in stikljiv, pa je postal raznežen ob pismih in otrocih, ter se odločil, da ne bo več nagajal.

Nagajivi škrat je ob koncu prireditve že bil priden.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.