02:26, sob, 20. Apr

FOTO: Urbane zelene površine in Festival dobrega počutja





V objemu oaze Botaničnega vrta v Pivoli, občina Hoče, je danes potekal že peti Festival dobrega počutja, tokrat v sodelovanju z Mariborsko razvojno agencijo, ki je v okviru festivala predstavila projekt Urbane zelene površine.

Skupinska vadba
Skupinska vadba

Festival dobrega počutja je tudi tokrat ponudil telesno in eterično razvajanje v obliki joge, terapije z gongi, masaže, zelišč in drugih domačih pridelkov, ki skrbijo za dobro telesno in duhovno počutje. Letošnja novost pa je bila, da se je v okviru festivala predstavila še ideja oziroma projekt Urbane zelene površine oziroma pametni integrirani modeli trajnostnega upravljanja urbanih zelenih površin za ustvarjanje bolj zdravega in bivanju prijaznega urbanega okolja.

"Zeliščarji"
“Zeliščarji”

Projekt Urbane zelene površine je namenjen razvoju inovativnih metod oziroma uporabo zelene površine pri čemer je aktivno vključena tudi lokalna skupnost, za pametno upravljanje zelenih površin. Mariborska razvojna agencija je, v sodelovanju s strateškim partnerjem mestno občino Maribor, na Festivalu dobrega počutja, predstavila projekt oživitve oziroma “ozelenitve” kompleksa KPD oziroma bivših zaporov v neposredni bližini nakupovalnega središča Europark. Mariborska razvojna agencija je tako skupaj s študenti UM pripravila tri različice, kako bi bilo mogoče preoblikovati območje okoli KPD pri čemer je bila izbrana najbolj “zelena” različica, kar pomeni, da si ljudje želijo več zelenja v centru mesta oziroma njegovi neposredni bližini.

Sicer pa je Festival dobrega počutja zraven predstavitve, kako bi še dodatno ozelenili betonske površine Maribora, brezplačno ponudil tudi Kundalini jogo, Dao yin vadbo na prostem, zvočno kopel z gongi, meditacijski koncert Kristalnega orkestra Šole luči, predavanje o zdravi prehrani in giubanju, razvoju osebnosti ter osem zakladov zdravega in srečnega življenja.

Festival dobrega počutja
Festival dobrega počutja
Festival dobrega počutja
Festival dobrega počutja

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.