17:49, ned, 28. Apr

FOTO: Uspešen 2. Tek pod Pohorjem





Okrog tristo tekačev je danes odteklo 2. Tek pod Pohorjem. 10 kilometrov dolga trasa za odrasle je potekala pod Pohorjem – po povezovalni poti – z vzponom do razgledne poti nad vinogradi in spustom po gozdni cesti. 

2. tek pod pohorjem (5)

Drugi tek pod Pohorjem so organizatorji priredili po vzoru prvega, z namenom, da sprostijo ter okrepijo telo in duha. “Občina Hoče-Slivnica je prislonjena na Pohorje in posledično se lahko ponašamo, da nam je šport pisan na kožo. Na vsakem koraku srečamo športnike vseh generacij in prav zaradi tega smo se odločili, da privabimo v našo občino še ostale športnike, tekače in na takšen način še dodatno promoviramo aktivnosti občine,” je povedal župan Marko Soršak, ki se je tudi sam aktivno udeležil teka.

2. tek pod pohorjem (2)

Že ob 9.30 so tekli otroci, ki so se pomerili v teku na 300m, 600, in 900m.  10 kilometrov dolga trasa za odrasle je potekala pod Pohorjem – po novi povezovalni poti – z vzponom do razgledne poti nad vinogradi in spustom po gozdni cesti. Po besedah tekačev in tekačic jim je bila trasa všeč. “Trasa je bila odlična, čeprav je šlo nekoliko težje v hrib,”  so dejali v cilju. Teja se je udeležil tudi tekač Bogomir Dolenc, ki se je lotil humanitarnega projekta 42 maratonov v 42 dneh. Tako bo s športno – dobrodelnim projektom 42 maratonov v 42 dneh postaja zbiral finančna sredstva za Ustanovo Mali vitez.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.