21:16, ned, 28. Apr

FOTO: V Destrniku dobili še tri avtomatske defibrilatorje in predstavili postopek oživljanja z njimi





V občini Destrnik imajo po novem pet defibrilatorjev, saj so včeraj dobili še tri. Ob tej priložnosti so pripravili tudi predstavitev temeljnih postopkov oživljanja z defibrilatorjem.

Defibrilatorjev, ki so izjemna pomoč pri srčnem zastoju, pa želijo imeti še več, tako da bi pokrili celotno območje občine.

Davor Bilič je predstsavil temeljne postopke oživljanja z defibrilatorjem

Davor Bilič, inštruktor temeljnih postopkov oživljanja z defibrilatorjem, ki je vodil predstavitev teh postopkov, je v začetku izpostavil, da moramo ljudje vedeti, kakšni so znaki zastoja srca, ločiti med zastojem srca in infarktom, nato pa prepoznati korake, kako odreagirati brez defibrilatorja. Če pa tega imamo, pa tako kot sicer, najprej obvestimo reševalce, nato pa si pomagamo z defibrilatorjem. Naprava pa nato tistega, ki jo uporablja vodi od prvega do zadnjega koraka.

Trije novi defibrilatorji v občini Destrnik

Da je izredno pomembno, da imajo v občini po več naseljih defibrilatorje, je povedal Anton Žampa, poveljnik Civilne zaščite Destrnik, saj v morajo v primeru zastoja srca reševalci pripeljati iz Ptuja. In v tistem času lahko osebi, ki ima zastoj srca, že pomagamo. Ključne so namreč prve sekunde, minute. Dobro je tudi, da se čim več ljudi nauči uporabljati defibrilator.

Defibrilator pri predstavitvi temeljnih postopkov oživljanja v Destrniku

Včerajšnji dan, ko so dobili tri defibrilatorje, so tako izkoristili tudi za predstavitev temeljnih postopkov oživljanja z defibrilatorjem. Županja Destrnika Vlasta Tetičkovič Toplak je povedala, da imajo dva defibrilatorja že nameščena, in sicer enega na gasilskem domu Destrnik, drugega pa na gasilskem domu Desenci. Te tri, ki so jih dobili zdaj, pa bodo namestili v Gomili, Zgornjem Velovleku in v Jiršovcih na dostopnih mestih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.