22:03, pon, 29. Apr

FOTO: V Dupleku sta dve največji sanaciji po lanskih ujmah v zaključni fazi





Dve največji prioriteti sanacij stanja po lanskih ujmah v Dupleku sta na območjih, kjer so morali zagotoviti prevoznost cest, je dejal Mitja Horvat, župan občine Duplek. Zdaj sta v zaključni fazi. Ena je tako rekoč končana, na drugi pospešeno urejajo stanje.

Gre za sanacijo plazu Ornik, na cesti med Zimico in Zgornjo Koreno, ta je zdaj zaključena in izpeljana. Sanacija plazu v Ciglencah pa gre proti koncu. Plaz je saniran, cesto pa urejajo, da jo bodo lahko še asfaltirali in zaključili.

Župan je omenil, da so se bali, da pozimi ne bodo uspeli delati zaradi zimskih razmer oziroma da bi se zaradi zimskih razmer in nato še spomladanskih območje plazišča poslabšalo. K sreči so lahko hiteli, zima ni bila huda, tako da ni prišlo do uničenja ceste in dodatnega ogrožanja hiš, ki so v bližini.

Sanacijo so začeli po sprejetem rebalansu občinskega proračuna, večino sredstev so prispevali sami, župan upa, da bodo obljube države, da bo poleg prvega avansa, 40 odstotkov ocenjene škode, primaknila še več denarja, izpolnjene. Dejal je, da denar je bil nakazan, a upa, da bodo za ostalo vsaj v večjem delu sredstva bila povrnjena.

Sicer pa, da spomnimo, lani so dobro odnesli zaradi izgrajenega nasipa ob reki Dravi. Nasip je namreč zadržal veliko vode, tako da ni bilo takšnih poplav, kot so jih bili deležni pred več leti.

Župan je še vesel, da so uspeli premakniti tudi protipoplavno zaščito Žitečkega potoka, verjame, da bodo protipoplavni ukrepi v centru Spodnjega Dupleka imeli učinek.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.