21:46, pon, 13. Maj

FOTO: V Europarku gostili prav poseben čarovniški spektakel





Minulo soboto so se obiskovalci mariborskega Europarka zavili v tančico čarobnosti. Europarkov dan čarovnije je na nakupovalne ulice namreč privabil številne vrhunske čarodeje iz Slovenije in tujine, ki so s svojimi drznimi triki in dih jemajočimi predstavami očarali obiskovalce.

Vzdušje je bilo magično

Na Europarkovem dnevu čarovnije so nastopili številni znani čarodeji. Od avstrijskega iluzionista Svena Alexiussa z ekipo Magic Experience in kitajskega rokohitreca Zippa, do slovenskih čarodejev Magic Avgustina z ognjem, legende slovenske moderne magije Magic Wladimirja ter Sama Sebastiana, ki je obiskovalce navdušil z miselnimi triki. Ljubitelji čarobne umetnosti niso predstav čarodejev le opazovali, imeli so tudi priložnost, da si čarovniške trike, sete in pripomočke ogledajo na Magičnem sejmu.

FOTO: Bojan Mihalič

Svoje znanje pa so obiskovalci lahko preizkusili na Magični ustvarjalnici s Samom Sebastianom, na kateri so se naučili enostavnih in osupljivih trikov.

FOTO: Bojan Mihalič

V Europarku je bila na ogled tudi razstava o čarobni umetnosti v Mariboru, na kateri so se obiskovalci sprehodili skozi čas magičnih predstav v preteklosti – od svetovno znanega hipnotizerja Lea Škerbinca – SVENGALIJA, do magičnega kongresa MaGibor, ki je v Narodnem domu med leti 1993 in 2018 gostil najboljše čarobne umetnike na svetu.

FOTO: Bojan Mihalič
FOTO: Bojan Mihalič

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.