02:16, sob, 27. Apr

FOTO: V Hočah odprli prenovljeno šolo, preverite kako izgleda v notranjosti





V Hočah so včeraj popoldne slovesno odprli prizidek ter obnovljeno kuhinjo in jedilnico na tamkajšnji Osnovni šoli Dušana Flisa. Gradbena in obrtniška dela, za katera je poskrbelo na razpisu izbrano podjetje Makro 5 gradnje, so bila vredna dobra dva milijona evrov.

Z gradbenimi deli so začeli lansko poletje, pri čemer so najprej uredili novo šolsko kuhinjo in jedilnico. V prejšnjem šolskem letu so sicer obroke začasno pripravljali v kuhinjah vrtcev iz Hoč in Rogoze, jedilnico pa so uredili v stari telovadnici.

Kuhinja v šoli v Hočah

V sklopu investicije so dogradile štiri predmetne učilnice, toaletne prostore, dve garderobi s sanitarijami, kabineta, skladišče in shrambo. Z novim šolskim letom lahko učenci in zaposleni že koristjo nove prostore, kjer so uredili tudi mansardo, ki bo služila za shranjevanje rekvizitov in arhivskega gradiva.

Ob tem so na hoški občini uspešno kandidirali tudi za nepovratne finančne spodbude Eko sklada za nove naložbe v gradnjo skoraj nič-energijskih javnih stavb, ob dozidavi in rekonstrukciji omenjene šole še za šolo Franca Lešnika-Vuka v Slivnici. Za prvi projekt so tako prejeli skoraj 142.000, za drugega pa dobrih 120.000 evrov.

Ena izmed učilnic

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.