23:45, ned, 5. Maj

FOTO: V Hočah odprli prvi medgeneracijski center





V občini Hoče-Slivnica, natančneje v Rogozi, so danes svojemu namenu predali prvi Večgeneracijski center (VeGeC), ki so ga poimenovali kar dnevna soba.

V Domu krajanov Rogoza so danes slovesno odprli Večgeneracijski center. Večina sredstev za vzpostavitev VeGeC so bila pridobjena iz prispevkov posameznikov, podjetij ter Evropskega sklada za regionalni razvoj. Prostor omogoča druženje, učenje vsem generacijam občank in občanov občine Hoče-Slivnica.

večgeneracijski center rogoza (2)

Medgeneracijsko povezovanje in druženje je temelj dobrega sodelovanja med posameznimi generacijami. Omogoča prenos znanj, kakovostno preživljanje prostega časa in predvsem daje
priložnostna, da se občanke in občani med seboj spoznavamo in iščemo skupne točke sodelovanja. “Skupaj z vami smo uspeli urediti prvi prostor za večgeneracijsko druženje v naši občini, ki bo omogočal, da bo večgeneracijsko druženje zaživelo v praksi. Druženje in povezovanje je tista vrednota, ki v današnjem času pomeni veliko in je prav, da si zanjo vzamemo čas. Večgeneracijsko povezovanje pa poleg dobre volje ob druženju prinese tudi nova znanja, izkušnje in spoznanj. Vesel sem, da lahko v petek odpremo vrata prvega večegeneracijskega centra. Dobili smo uradno dnevno sobo Občine Hoče-Slivnica,” je dejal župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak. 

39994507_302486367222035_9039756184881463296_n

Vzpostavitev Večgeneracijskega centra Rogoza je stala okrog 50 tisoč evrov, večino potrebnih sredstev za vzpostavitev pa so pridobili iz prispevkov posameznikov, podjetij ter Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.