06:50, tor, 30. Apr

FOTO: V Kreativnem centru Breg v Majšperku odprli razstavo slik Bojana Lubaja





Pred slabima dvema mesecema so odprli Kreativni center Majšperk. Sinoči pa so povabili na odprtje druge razstave. Tokrat so v dveh etažah postavili umetniške slike Bojana Lubaja iz Kidričevega.

Slike, ki jih je ustvaril Bojan Lubaj iz Kidričevega, so iz več tematskih sklopov, pri katerih imajo posebno vlogo številke. Ciklov je pet: Piran, Integrali, Grafiti, Trije dnevi v juniju in Obrazi. Umetnik pravi, da to, kar začuti, zapiše in naslika. Tako je tudi z nizi številk, ki so na slikah, prav tako tudi nekaj matematičnih izrazov. Skupno je tudi vesolje, ki se ga lahko prebira tudi preko številk.

Slikar Bojan Lubaj in župan Majšperka Sašo Kodrič
Odprtje razstave Bojana Lubaja v Kreativnem centru Majšperk

Ob vsem pa ga je v sedanjem času zajel tudi občutek, povezan z vojno, zato je pokazal tudi sliki, ki izražata prav to. Tisti dve sta sivi, temačni. Na ostalih slikah pa so seveda drugačne barve, ponekod tople, ponekod hladne, a vse izrazite.

Odprtje razstave Bojana Lubaja v Kreativnem centru Majšperk
Slika Bojana Lubaja
Slike Bojana Lubaja

Gre za drugo razstavo v Kreativnem centru Breg, ki je bil pred slabima dvema mesecema odprt. Takrat so imeli prvo razstavo. Tako Dušan Fišer, ki je v tem prostoru, še preden so ga obnovili in preuredili, že urejal razstave,  kot tudi župan Majšperka Sašo Kodrič upata, da bo prostor zaživel in privabil več umetnikov pa tudi množico obiskovalcev.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.