23:21, tor, 30. Apr

FOTO: V Kungoti otroci iz vrtca pokazali, kaj znajo, županja pa podarila sadike lip novorojenčkom





Že peto leto zapored je županja občine Kungota Tamara Šnofl na sprejemu novorojenčkov podarila najmlajšim občanom Kungote darila in izrekla dobrodošlico. V vrtcu ob OŠ Kungota pa so prav otroci iz vrtca pokazali, kaj  že znajo in kako se igrajo.

Prikupno in s pomočjo vzgojiteljic so otroci iz vrtca zapeli nekaj pesmi, zaplesali, pokazali, kako igrajo na zvončke. Pa ne samo to, tudi kako se igrajo in kako rišejo. Pokazali so še zanimiv kamišibaj in ob slikah povedali zgodbo. Celo eksperiment so naredili, iz vulkana je namreč stekla lava.

Vse to so si ogledale mlade družine z novorojenčki, ki so se rodili v lanskem letu. Še preden so si ogledali igralnice v vrtcu, pa je županja Tamara Šnofl s pomočjo sodelavk novorojenčkom razdelila darila. Dobili so sadiko lipe in kanglice za zalivanje, na katerih so bila zapisana imena otrok, ki so bili prejemniki daril. Trajno darilo, ki bo nedvomno raslo še mnogo let, lipa je tudi simbol slovenstva.

Danes se je tako v vrtcu v Kungoti odvila prijetna prireditev, na kateri so uživali vsi. Nastopajoči otroci in njihove vzgojiteljice, županja z ekipo in seveda novorojenčki s starši. Kakšnemu dojenčku, ki je del prireditve tudi dremal, je oproščeno, saj se v prvem letu življenja lahko to kar hitro zgodi.

Zadovoljni starši pa so nam povedali, da je sprejem novorojenčkov ne samo priložnost, da vidijo vrtec in da dobijo darilo, ampak tudi priložnost, da se družine med seboj spoznajo. Ne nazadnje se lahko čez nekaj let vidijo prav v vrtcu, ko bodo tja vozili otroke, ali pa potem v šoli, ki je čisto blizu.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.