21:41, pet, 26. Apr

FOTO: V Kungoti tudi osnovnošolce pripravljajo na varno kolesarjenje tako do šole kot po novi kolesarski poti





Na Osnovni šoli Kungota so za učence pripravili varnostno olimpijado, po šolskem programu izvajajo tudi kolesarske izpite, velik poudarek pa dajejo tudi trajnostni mobilnosti, s tem pa tudi pripravam na novo kolesarsko pot, ki jo zdaj v občini Kungota gradijo.

Ravnateljica Osnovne šole Kungota Zdenka Keuc je izpostavila, da so pred kratkim na šoli izvedli varnostno olimpijado za učence več osnovnih šol, ne samo za njihove. Kar 25 ekip so imeli prijavljenih na regijskem tekmovanju. Varnostna olimpijada je sicer nacionalni projekt, pri katerem izpostavljajo varnost vseh udeležencev v prometu, posebej pa je namenjen osveščanju učencem.

Na tej šoli so pripravili tudi kolesarski izpit za svoje učence. Gre za del rednega izobraževalnega procesa, v katerem je prav tako vključeno izobraževanje in ozaveščanje učencev o tem, kako se obnašajo kot udeleženci v prometu, predvsem kot kolesarji, ki morajo upoštevati prometne predpise in skrbeti za svojo varnost in varnost drugih. Pri tem pomaga Svet za preventivo v cestnem prmentu pri Občini Kungota, ki vsako leto priskrbi čelade za učence, prav tako tudi izobraževalno gradivo. Poudarila je, da v bistvu celotna lokalna skupnost pazi, da bi otroci varno kolesarili in dobili ustrezno znanje.

Ob tem pa jim je pomembno, da se v tej občini gradi nova kolesarska pot, saj se zavedajo, da prinaša še večjo varnost za vse generacije kolesarjev in drugih udeležencev v prometu. Ravanteljica je tako izpostavila, da se v sedanjosti ljudje čedalje bolj zavedajo, da gre za mnogo več, saj je pomembno za otroke, da se naučijo trajnostne mobilnosti z vsemi oblikami prevoza. Zato pozdravljajo izgradnjo kolesarske poti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.