03:38, sre, 1. Maj

FOTO: V Kungoti veliko pustno rajanje, nagrade dobile najboljša posamezna maska ter skupinska in družinska maska





V Kungoti se je na Vaškem trgu Plintovec odvilo veliko in zabavno pustovanje.

Ko se je dopoldan povorka mask vrnila na ta trg, so se namreč predstavile komisiji. Najprej so pred oder naredile dvojni mimohod posamezne maske, nato skupinske, sledile pa so še družinske.

Maska: zaporniki

Komisija jih je malce strogo in veliko sproščeno pregledala, prav vse maske so morale tudi zaplesati, tako da je komisija videla tudi njihov ples. Nato pa se je glede na to, kako so bile izvirno narejene, dodelane, zanimive, odločila, katere maske so najboljše.

Prvo mesto je med vsemi posameznimi maskami dobila deklica, ki je na današnjo pustno soboto postala Spuži Kvadratnik, lik iz priljubljene risane serije.

Spuži Kvadratnik

Prvo mesto med skupinskimi maskami je dobil ženski pevski zbor – članice so naredile pravo notno črtovje, vsaka pa je imela tudi noto.

Prvo mesto med družinskimi maskami pa je dobila družina, ki je pravzaprav prišla v Kungoto na obisk iz “daljnje” Dolenjske. Bili so kokice, zraven pa prinesli še polno pravih kokic, ki so jih delili naokrog.

Skupinska maska Harry Potter

Pohvaliti moramo tudi vse druge maske, saj so bile zanimive in posebne, tako da je imela komisija res težko delo izbrati najboljše. Zabava se je po podelitvi nagrad še nadaljevala z živo glasbo, druženjem in plesom na Vaškem trgu Plintovec.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na Bk TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.