16:02, čet, 2. Maj

FOTO: V Lovrenc na Pohorju prišli na izmenjavo učenci iz Španije





V nedeljo zvečer so v Lovrenc na Pohorju prispeli njihovi letošnji gostje iz Španije, tokrat prvič z učitelji tudi šest učencev.

V Lovrecu na Pohorju bodo od nedelje, 11. 2. 2024, do nedelje, 18. 2. 2024. Učitelji so nastanjeni v Lovrencu, učenci pa stanujejo pri družinah gostiteljicah petih domačih osmošolcev.

Pripravili so jim zanimiv program

Učenci bodo pri pouku ves teden skupaj z 8. a in 8. b razredom. Učitelji se bodo občasno pridružili šolskim uram in opravljali opazovalno prakso, sporočajo iz šole in dodajajo: “Našim gostom bomo pripravili uradni sprejem v ponedeljek zjutraj; v torek smo jih povabili, da se nam pridružijo na pustovanju. Poleg dopoldanskih ur pouka pri osmošolcih jim bomo v popoldanskem času tako v šoli tako v njihovih družinah – gostiteljicah – pripravili zanimiv program, med drugim v četrtek Valentinov ples v organizaciji devetošolcev, v soboto pa jih bomo popeljali na ogled Ljubljane.”

Tako bodo imeli španski šolarji možnost, da izkusijo, kako poteka pouk na slovenskih šolah, spoznajo življenje v manjšem kraju, naše najpopularnejše jedi, znamenitosti ter spletejo nove prijateljske vezi. V nedeljo, 18. 2. 2024, zgodaj zjutraj odpotujejo domov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.