23:30, sob, 27. Apr

FOTO: V Lovrencu na Pohorju izpeljali odlično harmonikarjado, na njej je bil tudi svetovni prvak Anže Krevh





V Lovrencu na Pohorju so sinoči pripravili harmonikarjado, na kateri so se predstavili z igranjem na harmoniko mladi upi, pridružili pa so se jim tudi starejši.

Za harmonikarjado je poskrbelo Kulturno umetniško društvo Marzla vada pod vodstvom Jožeta Čučka.

Že pred začetkom harmonikarjade je bil tam Anže Krevh, svetovni prvak v igranju na harmoniko. Prav on je letos postavil nov Guinnessov rekord v neprekinjenem igranju na harmoniko. Povedal nam je, da so se njegovi prsti, prav tako tudi mišice že tako spočili, da lahko nemoteno igra na njegov instrument. Ko so obiskovalci še prihajali na prizorišče in se glasbeniki še pripravljali, pa je v roke vzel tudi bas kitaro. Zaupal nam je, da zna igrati tudi na bas, prav tako tudi na kitaro. V šali smo mu postavili izziv, da bi se lotil tudi postavljanja kakega rekorda v igranju na bas. To pa smo preko družbenega omrežja Facebook napisali za naše bralce, ki so lahko pokazali naklonjenost Anžetu Krevhu.

Anže Krevh nam je vendarle zaupal, da se bo držal svoje harmonike, bas in kitaro pa bo občasno tudi vzel v roke. Na sami harmonikarjadi v Lovrencu na Pohorju pa je spodbujal vse nastopajoče, tudi tiste, ki se učijo igranja harmonike v njegovi šoli.

Harmonikarjada v Lovrencu na Pohorju

Na harmonikarjadi so zaigrali tudi najmlajši. Med vsemi tudi deček, ki še ni dopolnil sedem let starosti. Ob tem pa tudi drugi. Občinstvo je vsakega od njih nagradilo z aplavzom in pokazalo, da je harmonika še vedno najbolj priljubljen instrument v Sloveniji. Tam pa je bil tudi domačin Rene Črešnar, ki profesionalno igra na harmoniko, študira in vedno znova pokaže tudi svoj talent. Pred naš objektiv se je postavil z Anžetom Krevhom in Oskarjem Kranjcem, povezovalcem programa.

Rene Črešnar , Anže Krevh in Oskar Kranjc
Harmonikarjada v Lovrencu na Pohorju
Harmonikarjada v Lovrencu na Pohorju

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.