20:18, sre, 12. Jun

FOTO: V Lovrencu na Pohorju na Muzikarjadi nastopil odličen Špičikuc Orchestra, tokrat z gostjo Majo Založnik

Sinoči so imeli v Lovrencu na Pohorju Muzikarjado. Na njej je nastopil odličen Špičikuc Orchestra, ki združuje več glasbenikov in pevcev. Tokrat je bila njihova gostja Maja Založnik.

Gordana Buh Žgajner iz Špičikuc Orchestra nam je zaupala, kako je njihova glasbena zasedba dobila tako nenavadno ime. Našli so ga v zaledju slovenski Istri takrat, ko so prvi člani iskali ime, pa se je oglasila nona enega od njih in dejala: “Špičikuc.” Ime seveda tudi ima svoj pomen, ki ga je v pogovoru razkrila Buh Žgajnerjeva. Pred nastopom pa je še povedala, da imajo vse skladbe, ki jih igrajo, posebne aranžmaje. Preigravajo in prepevajo od jazza, popa, soula in še marsikaj drugega. Tokrat je z njimi zapela tudi Maja Založnik, odlična slovenska pevka, ki ima sicer uspešno samostojno kariero.

Kot predskupina pa so nastopili lovrenški otroci, ki so zapeli dve slovenski uspešnici in pokazali, da so veliki pevski oziroma glasbeni upi. Niso pa samo peli, ampak uživali tudi na koncertu Špičikuc Orchestra. Tako sta deklici, sestri iz Lovrenca na Pohorju, nam tudi povedali, katero glasbo imata radi in zakaj.

Še nekaj utrinkov s tokratne Muzikarjade v Lovrencu na Pohorju.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.