22:09, ned, 21. Jul

FOTO: V Mariboru mednarodni karate turnir

Karate klub Kovinar Maribor je včeraj (sobota, 15.9.2018) v sodelovanju s karate zvezo Slovenije ob svoji 40-letnici organiziral mednarodni karate turnir Maribor Open 2018. Turnir je bil odlična priložnost, da tekmovalci preverijo svojo pripravljenost in se pomerijo s tekmovalci iz različnih držav ter tako izmenjajo svoje izkušnje in širijo naše prijateljstvo.

Maribor open karate turnir 2018
Maribor open karate turnir 2018

S tradicijo organiziranja tekomavanj, med katere sodi tudi mednarodno obiskan turnir Maribor open, Slovenija postaja postaja vodilna organizatorka dobrih tekmovanj v evropskem in svetovnem karateju. “V teh letih smo ustvarili veliko generacij karateristov, s tem pa tudi desetine reprezentantov, ki so osvajali medalje na največjih mednarodnih tekmovanjih in je s tem klub postal prepoznaven daleč izven naših meja,” je dejal Miroslav Damjanovič, direktor turnirja in predsednik Karate kluba Kovinar Maribor.

Številna udeležba tudi iz tujine
Številna udeležba tudi iz tujine

Ob tekmovalni naravnanosti pa je v karateju poglavitnega pomena samokontrola oziroma samodisciplina, ki terja še več napora, kot je premagovanje vidnih nasprotnikov, saj je najtežje premagati notranjega nasprotnika – strah in ego. To je boj, ki traja vse življenje in se mu nihče ne more izogniti.Z vadbo karateja ta boj postane bolj izrazit in neusmiljen, zato nas tudi hitreje privede do cilja – notranjega miru in zadovoljstva. Zanimivo je tudi to, da je karate v zadnjih letih privabil tudi veliko tekmovalk in je danes zastopanost med spoloma pravzaprav uravnotežena. Še več, najuspešnejši predstavnik Karate kluba Kovinar Maribor je Maša Simonič, edina slovenska nosilka medalje v tehnični kategoriji.

Borba
Borba

Maribor open je prav tako pomemben dogodek za mesto, ki letos nosi naslov Evropsko mesto športa, saj so se ga udeležili tudi tekmovalci iz daljnih dežel kot je Indija. Največ tekmovalcev pa je seveda prihajalo iz Slovenije in njej bližnjih dežel kot so Hrvaška, Avstrija, Srbija, Poljska in Švica.

Maribor open 2018
Maribor open 2018

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.