14:43, pet, 3. Maj

FOTO: V Mariboru organizirali prvo nacionalno tekmovanje v oblikovanju velneških doživetij VELTEK 2023/24





Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT Maribor) je bila organizatorka prvega nacionalnega tekmovanja v oblikovanju velneških doživetij VELTEK.

V petek, 5. 4. 2024 je na šoli potekal sklepni del tekmovanja, ki je bilo razpisano v začetku oktobra prejšnjega leta in v okviru katerega so tekmovalne ekipe pripravile svoje predloge inovativnih velneških doživetij na temo GOZD. Potekalo je v dveh kategorijah: dijaki in študenti.

VIR: Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

V kategoriji dijakov je zmagala ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor pod mentorstvom Barbke Penko, s predlogom aktivne gozdne poti za družine do Črnega jezera na Pohorju. Prislužila si je nagrado sponzorja Pot med krošnjami Pohorje. V kategoriji študentov pa je zmagala ekipa Višje strokovne šole za kozmetiko in velnes Ljubljana pod mentorstvom Cvetke Avguštin in Urške Vahtar, s predlogom velneške delavnice za starejšo generacijo, ki je prejela nagrado sponzorja Eurotas Hotels.

VIR: Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

Skupno je komisija, ki so jo sestavljali Nevenka Kaučič z Občinske turistične zveze Maribor, Jože Prah z Zavoda za gozdove Slovenije in Mihaela Škrlj Brglez iz Anove in VSGT, podelila tri zlata, eno srebrno in eno bronasto priznanje.

VIR: Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

Vse ekipe so pripravile zanimive in inovativne predloge velneških doživetij, od gozdne družabne igre s karticami za refleksijo do kulinarično obarvanega in po načelih trajnosti oblikovanega gozdnega sprehoda. “Iskrene čestitke vsem sodelujočim za zanimive in inovativne predloge, zahvala pa tudi sponzorjem, ki so prispevali nagrade. Tekmovanje bo potekalo tudi naslednje leto,” sporočajo iz Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

VIR: Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.