04:00, čet, 2. Maj

FOTO: V Marjeti so danes postavili klopotec, v občini Starše, kamor spadajo, so znani po protokolarnem vinu La Brajde





V občini Starše sicer nimaj veliko vinogradov, imajo pa brajde. Prav tako tudi skrbijo za potomko Stare trte. Z veseljem pa postavijo tudi klopotec.

Danes so klopotec postavili v Marjeti, pri hiši, ki jo je Občina Starše nedavno obnovila in v njej uredila tudi vinsko klet. OD danes naprej ob brajdah stoji tudi klopotec, ki bo branil grozdje pred ptiči in ropotal tako, da bodo tudi drugi vedeli, da ga imajo.

Sicer pa so v tej občini ponosni na vino La Brajde, ki ga pridelajo iz domačih brajd potomke Stare trte in drugih. Leta 2012 je namreč Občina Starše dobila od Mestne občine Maribor cepič potomke Stare trte, ki jo že stoletja negujejo na mariborskem Lentu. V Staršah od takrat gojijo kvinton, ki so ga poimenovali La Brajde. Z njim pa pravzaprav dobivajo priznanja tudi na tekmovanjih, kjer ocenjujejo vina. Vino sicer pridelajo v sodelovanju z občani, ki darujejo svoje grozdje. Pridelano vino nato uporabijo za poslovna darila.

Na tokratnem postavljanju klopotca v Marjeti so bili domača vinska kraljica, ki kraljuje će tri leta, predstavniki Občine Starše, člani in članice Turističnega društva Starše in drugi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.