22:06, sob, 27. Apr

FOTO: V občini Starše tokrat naredili skupno proslavo ob kulturnem prazniku





KUD Ivana Lončariča je skupaj z Občino Starše pripravil centralno, skupno proslavo ob kulturnem prazniku. Odvila se je sinoči v polni telovadnici Podružnične osnovne šole Marjeta.

Na odlični proslavi so se s svojimi točkami, posvečenimi Francetu Prešernu in sami kulturi predstavila različna društva iz občine, sodelovali pa so tudi učenci POŠ Marjeta.

Tam so bili tudi člani in članice KGD Ptičica, KD Urška, Vokalne skupine PGD Zlatoličje, družine Herceg in folkloristi KUD Franc Ilec.

Mira Lončarič

Mira Lončarič, predsednica KUD Ivana Lončariča, je povedala, da njihovo društvo ustvarja kulturo na tem področju že od leta 1952. Za letošnjo proslavo so se odločili, da združijo društva, ki se ukvarjajo s kulturo. Dejala je, da se je to zelo dobro izkazalo.

Prej so namreč društva pripravljala manjše proslave vsako zase. Zdaj pa so praznovali skupaj praznik, “ki si ga Slovenci resnično zaslužimo”.

Izpostavila je, da so nastopale vse generacije, tudi učenci POŠ Marjeta. Sama je prav v tej šoli poučevala 30 let. Dejala je, da je treba “mladi rod potegniti za sabo, da vidijo, kaj so starejši ustvarjali in da znajo to ceniti ter da bodo to ohranjali za poznejše rodove”.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.