12:10, čet, 2. Maj

FOTO: V občini Starše začeli gradnjo logističnega centra za trgovino s pohištvom





V poslovno obrtni coni Zlatoličje v občini Starše so v ponedeljek, 2. 10. 2023, simbolično zasadili prve lopate za gradnjo novega logističnega centra trgovin.

Simbolično so gradnjo začeli župan Občine Starše Stanislav Greifoner, direktor družbe Kolektor Koling Marko Trampuž in generalna direktorica Harvey Norman za CEE regijo Melissa Wilson.

Župan Stanislav Greifoner je ob tem povedal, da je zadovoljen, da se je podjetje Harvey Norman odločilo za gradnjo novega logističnega centra prav v občini Starše, saj to pomeni tudi novo zaposlovanje v tej občini.

Maja Račič iz oddelka za marketing in odnose z javnostmi podjetja Harvey Norman je povedala, da bodo nov logistični center gradili tri leta, po fazah, v tem času bodo zaposlili za logistični center okrog 30 ljudi, večinoma že v prvi fazi gradnje.

Zakaj so se odločili za tako velik objekt?

Ker z razvojem in širitvijo podjetja – tako v Sloveniji, kot sosednjih državah – potrebujejo prostor, ki bo zadostil vsem njihovim logističnim potrebam, so povedali. “Trenutno smo razpeti med Ljubljano in Zagrebom, kmalu pa se bo pridružila še Budimpešta, kjer načrtujemo odprtje prve trgovine Harvey Norman na Madžarskem. In obrtna cona tu v Staršah je pravzaprav odlična strateška točka med vsemi tremi prestolnicami, torej med slovensko, hrvaško in madžarsko,” je pojasnila Račičeva.

Objekt bo visok 20 metrov, posebnost pa je 29.000 m² velika streha, ki bo predpripravljena za namestitev sončne elektrarne. “Zavedamo se, da smo del širše skupnosti in si prizadevamo za pozitiven vpliv povsod, kjer poslujemo,” so povedali v Harvey Norman. Sončne panele imajo sicer že nameščene tudi na strehah vseh njihovih petih poslovalnic po Sloveniji – v Mariboru, Celju, Ljubljani, Kopru in Novem mestu.

“Kot zanimivost lahko povem, da približno petino elektrike, ki jo porabimo, proizvedemo z obnovljivimi viri, torej s pomočjo sončnih žarkov,” je dodala predstavnica podjetja Račičeva.

Gradnja bo sicer potekala v treh fazah. V prvi fazi, ki bo predvidoma zaključena že do sredine prihodnjega leta, bo zgrajenih približno 17.000 m² skladiščnih površin, ki se bodo raztezale na dveh nivojih. “Zavedamo se pomena, ki ga ima projekt za investitorja, in verjamemo, da bo naša ekipa gradbenih strokovnjakov, ki bo bedela nad izvedbo, dela opravila strokovno, kvalitetno in natančno,” je ob tem povedal direktor podjetja Kolektor Koling, Marko Trampuž.

In kolikšna je vrednost investicije?

V prvi fazi okoli 16 milijonov evrov, sledili bosta še dve fazi s skupno kvadraturo 31.500 m² in ocenjeno investicijo v višini 28 milijonov evrov. Skupno bo podjetje Harvey Norman v gradnjo novega logističnega centra Starše torej investiralo več kot 40 milijonov evrov.

V podjetju Harvey Norman so se ob tej priložnosti zahvalili Občini Starše in županu Stanislavu Greifonerju. Prvi pogovori med podjetjem in Občino Starše so stekli pred približno dvema letoma, tako eni, kot drugi pa so pohvalili uspešno medsebojno sodelovanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.