20:11, pon, 29. Apr

FOTO: V Osnovni šoli Selnica ob Dravi spoznavali tuje države na Poti okoli sveta





Na Osnovni šoli Selnica ob Dravi so imeli dan dejavnosti. Namesto klasičnega pouka so učenci na različnih delavnicah spoznavali druge države, celo celine ter običaje, navade, kulinariko, naravo, živali in mnogo drugega.

Dan dejavnosti so izvedli v okviru projekta Erasmus, kot partnerji v projektu z osnovno šolo iz Srbije. Dan dejavnosti so poimenovali Pot okoli sveta.

Nekaj skupnih dejavnosti so imeli v zgodnjih dopoldanskih urah, imeli so nekaj gostov, poslušali so predavanja, potopise po različnih deželah, nato pa so se učenke in učenci razdelili po skupinah.

Na teh delavnicah po razredih pa so počeli marsikaj. Skupina učencev in učenk je tako kuhala in pekla jedi, ki so znane v drugih državah. Druga skupina je izdelovala kuliso avtobusa, s katerim bodo na zaključni prireditvi “potovali” po različnih državah. Prav na vsaki postaji jih čaka zgodba in predstavitev nove države.

Mlajši učenci in učenke so izdelali kipce živali, ki živijo v Afriki, nekaj živali so tudi naslikali in pobarvali. Starejši učenci so se učili plesati italijanski ples tarantela. Prav tako starejši učenci so lahko več izvedeli tudi o dogajanju in politiki v tujih državah. Ena skupina je tudi pela in plesala ob bobnih.

Delavnic je bilo še več, prav tako tudi aktivnosti, učenci in učenke pa so bili na njih glede na svojo izbiro.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.