19:50, ned, 28. Apr

FOTO: V Pernici so imeli prijetno druženje starejših in otrok pod motom “Vi nam mladost, mi vam modrost”





Društvo upokojencev Pernica je skupaj z vrtcem in osnovno šolo pripravilo medgeneracijsko druženje.

Tokratni moto je bil “Vi nam mladost, mi vam modrost”. Dan, ki so ga izbrali za prijetno druženje otrok ter njihovih mamic in očkov, babic in dedkov, celo prababic in pradedkov, je bil čudovit dan, ki se je naredil po deževni sredi, so zapisali pri DU Pernica.

“Bil je dan, ki so ga navzoče babice in dedki, prababice in pradedki nekoč praznovali kot Dan mladosti. Dogajanje so počastili s svojo prisotnostjo tudi ravnatelj OŠ Pesnica gospod Andi Brlič, v imenu občine Pesnica pa gospa Monika Buser in gospa Zdenka Bukovec. Ta dan smo v Pernici resnično uživali v nastopih otrok, ki so jih z vso vnemo pripravile vzgojiteljice iz vrtca ter učiteljice iz osnovne šole,” so izrazili pohvalo v DU Pernica.

Na srečanje je prišla tudi učiteljica, ki je sicer bila leta 1959 mlada učiteljica, ki je nato ostala več kot 30 let na tem mestu. Mladim je pripovedovala zgodbe, zgodbice in anekdote ter malce primerjala razmere takrat in danes, so še zapisali vtise in dodali, da so jo otroci poslušali z odprtimi usti in ji tudi postavili mnoga vprašanja, da so si lažje predstavljali veliko razliko med takrat in danes. Skupaj so tudi zapeli “Mi se imamo radi”.

Preskusili so se tudi v nekaj starih družabnih igrah, izdelovali žoge iz nogavice in cunj, si narisali in igrali ristanc, se igrali med dvema ognjema.  Med seboj so se celo pomerili obe skupini otrok in starejših.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.