05:37, sob, 27. Apr

FOTO: V Pesnici imajo “pametno klop”, na kateri lahko tudi polnite mobilne naprave





V sklopu Šmarješkega parka koles so postavili v Pernici prvo pametno klop v občini Pesnica.

Pametna klop v Pernici. Na njej se lahko polni mobilne naprave.

Poleg tega, da pametna klop Steora nudi možnost počitka je energetsko popolnoma neodvisna, napaja se namreč preko solarnih panelov, omogoča pa polnjenje vseh tipov mobilnih naprav. To je dejansko njena osnovna značilnost, saj ima polnilce za polnjenje različnih tipov naprav. Opremljena je z dvema USB-izhodoma z modro ambientalno lučjo za polnjenje kakršnega koli tipa naprave s pomočjo USB kabla.

Takšne pametne klopi bodo dali tudi v druge krajevne skupnosti Pesnice.

Pesniški župan Gregor Žmak je še zapisal, da ima pametna klop še brezžični polnilec, integriran v površino akrilnega stekla, ki omogoča polnjenje brez uporabe kabla. Svojo napravo namreč lahko enostavno postavite na površino za brezžično polnjenje. Pametna klop je povezana na nadzorno platformo Include Dashboard, na kateri se spremlja analitiko uporabe klopi. Klop je opremljena tudi z naprednim 4G internetom. V večernih urah pa jo bo krasila LED ambientalna razsvetljava.

Pametna klop je tudi osvetljena. Vir: Facebook, Gregor Žmak

Pametne klopi bodo v bližnji prihodnosti postavili tudi v preostalih treh krajevnih skupnostih, je zapisal Žmak in zaključil, da na tak način občina Pesnica postaja sodobna in povezana, predvsem pa se s takšnimi projekti izboljšuje kakovost življenja vseh občanov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.