17:14, pet, 26. Apr

FOTO: V Podravju od poplav do iztirjenja vlaka





V noči na ponedeljek in v jutranjih ter dopoldanskih urah so imeli gasilci na Koroškem in v Podravju polne roke dela.

Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje je malo pred 4. uro zjutraj Občino Mežica zajelo močno deževje, pri čemer je številne ulice in trge zalila meteorna voda, ki je zalivala in ogrožala tudi stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Mežica in PGD Črna na Koroškem. Odmašili so jaške za meteorno vodo, počistili prostore in izčrpali vodo iz poplavljenih objektov. Odpravili so tudi posledice nanosa večj ekoličine zemlje in peska na ceste in ulice. Ob 13.31 so v Smrečnikovem pri Mežici gasilc očistili dva odtočna jaška na dvorišču individualne hiše.

FOTO: Jože Skralovnik
FOTO: Jože Skralovnik
FOTO: Jože Skralovnik
FOTO: Jože Skralovnik

Posredovati so morali tudi v Občini Podvelka. Ob 7.38 so v Janževskem vrhu gasilci PGD Brezno očistili dva propusta in izčrpali meteorno vodo, ki je poplavila proizvodne prostore podjetja Pololes. Škoda ni nastala.

Sprožali so se tudi številni zemeljski plazovi

Ob 5.09 je na težko dostopnem mestu v Svetem Danijelu v občini Dravograd iztiril potniški vlak. Potnik in strojevodja, ki sta bila na vlaku nista poškodovana. Do prihoda dežurnih delavcev Slovenskih železnic so nudili pomoč poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem in gasilci Dravograd. Promet je do nadaljnjega onemogočen, o dogodku pa so bili obveščeni pristojni.

FOTO: bralec
FOTO: bralec
FOTO: bralec
FOTO: bralec

Ob 9.13 se je v kraju Breznica, občina Prevalje, sprožil plaz, ki je zasul želežniško progo Prevalje-Pliberk in poškodoval streho stanovanjske hiše. Aktivirani so bili gasilci PGD Prevalje.

Nevihte tudi danes

Sicer pa je Agencija RS za okolje za celotno Slovenijo tudi za danes razglasila oranžni alarm – zaradi prehoda hladne fronte so krajevno namreč še zmeraj možne močnejše nevihte.

Več o današnjem dogajanju pa galeriji spodaj.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.