13:07, sob, 27. Apr

FOTO: V Selnici ob Dravi se je odvila Zlata vrtnica, podeljenih je bilo 18 priznanj in zlata plaketa





Zlata vrtnica 2023, ki se je včeraj odvila v Hramu kulture Arnolda Tovornika je bila že 26. po vrsti. Podelili so 18 pohval in eno plaketo ZV za leto 2023.

V turističnem društvu Selnica ob Dravi so najbolj veseli, ko lahko nagradijo nove občane. Priznanja so prejeli: družina Vujanovič, družina Hren, Majda in Robert Vizjak, družina Mandl-Očko, družina Lešnik-Štruc, družina Vute, Sonja in Marjan Urbančič, družina Možič, družina Maučnik, Jožica in Petra Čeh, družina Strmšnik-Vezovnik, Dani in Olga Kajzer, družina Kraner, družina Podkrižnik, družina Vodan-Karner, gostilna Bernarda, družina Hanžekovič, družina Vrenčur.

PLAKETA ZLATA VRTNICA

“Vsako leto nam je v posebno veselje, da lahko podelimo plaketo Zlata vrtnica. Tik ob regionalni cesti Dravograd – Maribor, na Spodnjem Slemenu, stoji večgeneracijska hiša DRUŽINE PUŠNIK. V poletnih mesecih nam pogled s ceste pritegne balkon s cvetjem. Pred hišo nas pozdravijo čudovit ribnik, gredice s različnimi zasaditvami trajnic, sadno drevje, vinska trta in sivka,” so opisali okolje družine, ki je prejela plaketo Zlata vrtnica.

Vse našteto obdaja lepo vzdrževana zelenica. Pod hišo je velik in lepo vzdrževan zelenjavni vrt. Redno urejajo in vzdržujejo travnati rob za njihovo ograjo in živo mejo, ki meji na regionalno cesto. Nagrajeni so bili že leta 2001, 2003, 2010 in 2019. Delo z rastlinami družini Pušnik predstavlja užitek, hobi in sprostitev, kar je skozi vsa leta, odkar se priznanja podeljujejo, vidno na vsakem koraku, saj je okolica vzorno urejena v vseh letnih časih.

Utrinki spodaj:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.