10:10, sob, 27. Apr

FOTO: V Selnici ob Dravi za otroke pripravili velikonočno lutkovno predstavo in ustvarjalno delavnico izdelovanja pirhov





Društvo Godi mi in Kulturno društvo Pavza sta združili moči in ustvarjalnost ter pripravili veselo popoldne za selniške otroke, pravzaprav kar za celo družino.

KD Pavza je v celoti pripravilo lutkovno predstavo. Članice in člani so naredili kulise, lutke, na panoje naslikali gozd, v katerem živi zajček. In ta zajček ima prijatelja – prav tako zajčka. Skupaj hodita po gozdu. Nastopi tudi lisica, ki je hotela zajčka ujeti, a ji je ušel. Oba zajčka najdeta tudi kokoško in piščance ter dobita jajčki, iz katerih bi lahko nastala lepa pirha … No, vsega ne bomo izdali.

To je bila tretja predstava KD Pavza. Z Društvom Godi mi so sodelovali že konec lanskega leta, ko so skupaj naredili prijetno praznično ustvarjalno popoldne in večer.

Društvo Godi mi je tudi tokrat poskrbelo za ustvarjanje. Na jajčka iz stiroporja so tako otroci, njihovi starši in tudi stari starši lepili serviete in tako naredili pirhe, ki so vsak zase unikatni, edinstveni, čeprav so si podobni kot jajce jajcu.

Predstava in ustvarjalna delavnica sta bili sicer namenjeni najmlajšim, a zopet se je izkazalo, kako hitro lahko generacije sodelujejo skupaj in pri tem tudi zelo uživajo.

Bernarda Korez iz Društva Godi mi pa vabi vse še na bralni šprancir na Jabolčno pot, kjer so postavili nekaj postaj, na katerih se lahko sprehajalci družijo, igrajo, se kaj novega naučijo, predvsem pa se imajo lepo.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.