13:56, sob, 27. Apr

FOTO: V Selnici županja pripravila ponovoletno srečanje, tokrat obarvano afriško





V Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi je županja Vlasta Krmelj imela sinoči ponovoletno srečanje, ki je bilo tokrat pripravljeno v sodelovanju z Društvom Afričanov Maribor.

Tokratno ponovoletno srečanje je bilo tretje. Prvi tovrstni večer pred leti je bil argentinski, lani so imeli španskega, letos pa afriškega. Gostje srečanja so bili člani Društva Afričanov Maribor, predstavniki afriških podjetij in poslovnih klubov iz nekaj afriških držav: Kameruna, Nigerije in Slonokoščene obale.

Prisotna sta bila tudi predstavnika veleposlaništva Burkina Faso, župani in podžupani nekaj občin, prav tako so bili povabljeni tudi predstavniki gospodarstva in javnih zavodov. Prišli so tudi nekateri predstavniki državnega zbora in državnega sveta.

Županja občine Selnica ob Dravi Vlasta Krmelj na ponovoletnem srečanju
Županja je pozdravila tudi predstavnika veleposlaništva
Obiskovalci so uživali ob nastopu afriških glasbenikov

Županja Vlasta Krmelj je ob tem poudarila, da se gospodarsko sodelovanje Afrike in Evropske unije dviguje, podobno se dviguje tudi sodelovanje Slovenije z marsikatero afriško državo. Tako je Krmeljeva izpostavila, da je Afrika celina številnih priložnosti in prav to so na sinočnjem družabnem večeru tudi želeli pokazati.

Slikar na ponovoletnem srečanju v Selnici ob Dravi
Nastopajoči iz Društva Afričanov Maribor na ponovoletnem srečanju v Selnici ob Dravi

Društvo Afričanov Maribor je poskrbelo tako za glasbene nastope kot tudi za tradicionalno hrano in pijačo, ki so jo ponudili zbranim.

Afriška hrana na ponovoletnem srečanju v Selnici ob Dravi
Afriška hrana
Afriška hrana

Že pred samim srečanjem in tudi med njim pa so lahko prisotni izkoristili priložnost mreženja in sodelovanja ter si drug drugemu zaželeli srečno novo leto. Nazdravili so tudi uspehom, sodelovanju in priložnosti za nova poznanstva in sodelovanje.

Prisotni so tako lahko poklepetali tudi s člani in članicami Društva Afričanov Maribor, ki so povedali tudi, kako in kdaj so sami prišli iz Afrike v Slovenijo in zakaj so tu ostali.

Uporabni predmeti na razstavi izdelkov na ponovoletnem srečanju v Selnici ob Dravi
Uporabni predmeti na razstavi izdelkov na ponovoletnem srečanju v Selnici ob Dravi

Društvo Afričanov Maribor pa je poskrbelo tudi za razstavo več izdelkov, predmetov in slik, ki so si jih lahko obiskovalci ogledali na razstavnem prostoru ponovoletnega srečanja v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.