17:48, ned, 19. Maj

FOTO: V Slivnici čez cesto z Anjo in Markom, ki skrbita za varnost otrok





Otroke iz vrtca, ki spada pod okrilje Osnovne šole Franca Lešnika Vuka Slivnica, sta danes pospremila po pločniku ob prometni cesti in z njimi prečkala tudi cesto na prehodih za pešce Anja in Marko.

Maskoti Anja in Marko sta vodila otroke iz vrtca po varni poti.

To sta maskoti AMZS, ki sta skupaj s prostovoljci AMD Orehova vas pokazala, kako se varno prečka cesto in kako se pravilno hodi po pločniku.

V krožišču ob šoli je potrebna še posebna previdnost.

V občini Hoče-Slivnica imajo pravzaprav dve osnovni šoli s podružnicami. OŠ Franca Lešnika Vuka pa stoji ob prometni državni cesti, kjer je pozornost in previdnost vseh udeležencev, predvsem starejših, še kako pomembna. Vozniki so namreč tisti, ki morajo predvideti nevarne situacije in v bližini šole in vrtca upočasniti vožnjo in paziti na otroke in tudi pešce in kolesarje.

Akcija Še 365 dni izpostavlja, da morajo biti vozniki pozorni na otroke vse leto, ne samo na začetku šolskega leta.

Namen današnje preventivne akcija “Še 365 dni”, ki so jo pripravili AMZS skupaj z občino, AMD Orehova vas in šolo, pa ni samo ozaveščanje voznikov na skorajšnjo prisotnost šolarjev na šolskih poteh, saj naj bi za varnost otrok in šolarjev skrbeli celo leto oziroma 365 dni. Akcija je bila v preteklosti lepo sprejeta tako med vozniki in krajani, posebno pa se maskot Anje in Marka razveselijo otroci, kar se je pokazalo tudi danes.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.