05:58, ned, 28. Apr

FOTO: V Slivnici na mini olimpijadi tudi Foksi





Danes so pri Osnovni šoli Franca Lešnika Vuka v Slivnici imeli mini olimpijado.

Učenci te šole in tudi bližnje iz Hoč so uživali na poligonih, ki so jih pripravila razna športna društva, prav tako pa tudi v družbi lisjaka Foksija.

Foksi je poskrbel, da so se vsi otroci dobro razmigali.

Kot je običajno, so mini olimpijado začeli dinamično. Uvodoma je zaplesala plesna skupina. Nato so v zrak spustili golobe, ptice, ki so simbol miru, saj med trajanjem olimpijskih iger velja prekinitev vojn po svetu. Nato pa so učenci prinesli olimpijsko baklo in olimpijsko zastavo.

Olimpijska bakla in olimpijska zastava

Z navdušenjem so priklicali še lisjaka Foksija, ki je poskrbel, da so se vsi pošteno segreli in pripravili za sodelovanje na poligonih.

Na poligonih pa so učence pričakali člani raznih športnih društev, ki delujejo v občini Hoče-Slivnica. Prav ti so otrokom pokazali, kako lahko zabavno preživijo športno dopoldne in povedali več o športih, ki jih lahko otroci trenirajo v njihovih društvih.

Otroci so spoznavali element odbojke, tenisa in drugih športov

Mini olimpijada je program, ki je namenjen spodbujanju otrok k aktivnemu preživljanju njihovega prostega časa. Pripravlja ga Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, ki skupaj z izvajalci po Sloveniji vsako leto izpelje več kot 30 mini olimpijad po Sloveniji. S programom ciljajo na otroke, ki so stari od 4. do 9. leta starosti. Torej najstarejše skupine v vrtcu in prvo triado devetletne osnovne šole.

Najprej so prinesli olimpijsko baklo in olimpijsko zastavo

Na mini olimpijadah pa imajo veliko vlogo tudi razna športna in rekreacijska društva po občinah, kjer organizirajo mini olimpijade. Prav ta društva namreč tudi ob takih priložnostih pokažejo, kaj vse imajo in kaj lahko nudijo najmlajšim.  Na letošnji mini olimpijadi v Slivnici je bilo tako kar nekaj društev, od judo kluba do odbojke, prav tako pa tudi Sašo Kragelj, letošnji županov nagrajenec, uspešen motokrosist, ki je v zadnjih letih predvsem odličen mentor in trener mladim motokrosistom.

Dekleta so zaplesala
V zrak so spustili tudi golobe- ptice, ki so simbol miru
Otroci so uživali ob raznih aktivnostih

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.