04:32, pet, 26. Apr

FOTO: V Staršah imajo danes čistilno akcijo, ob reki jih je čakalo neljubo presenečenje





V občini Starše imajo danes po krajevnih skupnostih in vaseh čistilno akcijo, v kateri več manjših skupin pobira odpadke v naravi.

Naša ekipa se je pridružila skupini, ki je čistila od Športnega parka Starše proti Dravi. Sprva so bili zadovoljni, saj je bilo odpadkov manj kot v prejšnjih letih. Potem pa je ob Dravi sledilo neljubo presenečenje. Tam so bili odloženi namreč sedežna gugalnica, miza, več cevi. Pa tudi pogorišče, kar pomeni, da je nekdo tam namerno odloožil vse skupaj in imel piknik. Za sabo pa ni pospravil.

Najdba odpadkov ob Dravi
Ob večjih kosovnih odpadkih so pobrali manjše
Čistilna akcija v občini Starše 2023, ena od ekip je našla celo sedežno garnituro ob reki Dravi
Čistilna akcija v občini Starše 2023, ena od ekip je našla celo sedežno garnituro ob reki Dravi

Skupina je sicer potrdila, da je po polju ob cesti in ob sami cesti našla precej manj odpadkov kot v prejšnjih letih. S tem so zelo zadovoljni. Pa vendar so bile njihove vrečke vse bolj polne.

V vrečkah se je hitro nabralo več manjših odpadkov
Čistilna akcija v občini Starše

Občina Starše je ponovno organizirala prostovoljsko okoljsko akcijo Očistimo občino Starše. V čistilno akcijo so tudi letos zraven stalno sodelujočih organizacij, krajevnih skupnosti in društev iz občine povabili tudi občane. Namen Občine Starše za organizacijo tega projekta ni samo v tem, da se občino fizično očisti, ampak tudi ozaveščati ter izobraževati občane, kako ravnati z okoljem. Okrepiti želijo sodelovanje med sodelujočimi organizacijami in prostovoljci ter krepiti prostovoljstvo v vseh segmentih družbenega življenja v občini. Danes so se zbrali na zbirnih mestih po vaseh ter se lotili čiščenja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.