03:32, pon, 6. Maj

FOTO: V Sv. Andražu so pomagali Žigi, ki trpi za cerebralno paralizo





Žiga Marajh ima cerebralno paralizo, ki ga ovira pri gibanju. Njegova družina se trudi, da bi mu lahko zagotovili potrebne terapije za njegov napredek. Gre za drage terapije, zato so se v Klubu malega nogometa (KMN) Vitomarci odločili, da 22. Sandijev memorial, ki je potekal ta teden, oplemenitijo tudi z dobrodelno noto.

Vitomarci, ki se nahajajo v občini Sv. Andraž v Slovenskih goricah, so gostili 22. Sandijev memorial. Organizatorji, KMN Vitomarci, so se letos odločili, da bodo poleg samega memoriala posvetili posebno pozornost tudi dobrodelnosti in pomagali Žigi, ki živi s cerebralno paralizo, kar mu povzroča težave pri gibanju.

Skupno jim je uspelo zbrati osem tisoč petsto evrov, ki so jih predali ob prisotnosti ambasadorja 22. Sandijevega memoriala, Marcosa Tavaresa. Zbrana sredstva bodo namenjena Žigu za dragocene terapije, ki mu pomagajo pri lažjem izvajanju osnovnih vsakodnevnih aktivnosti. Kljub temu da je star komaj štiri leta, bo ta finančna pomoč pripomogla k izboljšanju njegove kakovosti življenja.

Ob predaji sredstev so bili prisotni tudi starši, ki so izražali neizmerno hvaležnost za akcijo in pomoč. Ta dogodek je bil zaznamovan s solzami sreče, saj bo zahvaljujoč tej pomoči njihovo življenje vsaj malo lažje.

Akcija se še nadaljuje. Vsi, ki bi želeli podpreti akcijo in prispevati finančna sredstva, lahko to storite tudi z donacijo na račun KMN Vitomarci, TRR: N-KBM: SI56 04202-0000849851, s pripisom “Donacija za Žiga”.

Podrobnosti v Občinskem informatorju, ob 18.30, na BK TV. 

 

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.