16:44, sob, 20. Apr

FOTO: V Svetem Andražu v Slovenskih goricah podpisali pogodbo za izvedbo krožišča





Županja Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Darja Vudler Berlak je podpisala pogodbo za projekt “Izgradnja krožišča v naselju Drbetinci”.

Izbran izvajalec je Cestno podjetje Ptuj, vrednost investicije znaša 158.8880,76 evra in DDV. Določen pa je tudi rok izvedbe, ki znaša 150 dni.

“Investicija je nujno potrebna, saj je obstoječe križišče uničeno, dotrajano, nepregledno in ni primerno za današnjo gostoto prometa in vozil, ki vozijo preko križišča. Namen predvidene investicije je, da omogoči hitrejšo in varnejšo prometno povezavo v naseljih,” so zapisali na Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Podpis pogodbe za krožišče v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Vir: Facebook, Občina Sveti Andraž v Sl. goricah

V dogovoru z Direkcijo za ceste so s sosednjimi občinami postavili tudi vso prometno signalizacijo za prepoved omejitve za tovorna vozila, katerih masa presega 7,5 tone, razen za lokalni promet in dostavo, s čimer bodo poskrbeli za umik večjih tovornih vozil in jih preusmerili na regionalno cesto. “Gre za prvo krožišče v občini, vendar ne zadnje, saj bo država v letu 2024 pričela z izgradnjo regionalne ceste s krožiščem pod osnovno šolo, kjer bomo še dodatno poskrbeli za varnost in preusmerili promet čez regionalno cesto in tako razbremenili sam center občine,” so zapisali na Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.