11:08, pon, 6. Maj

FOTO: V Svetem Andražu županja sprejela novorojence, vsak otrok dobil sadiko lipe





Danes je mednarodni dan družine. In da je družina temeljna celica, predvsem pa, da na mladih svet stoji, se zavedajo tudi v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

V petek 12. maja je v Svetem Andražu potekalo že tradicionalno srečanje novorojencev, ki ga je gostila županja Darja Vudler Berlak. Vsako leto jim je na občini v veliko čast in veselje, ko priredijo prav poseben sprejem za novorojence domače občine: “To je zares vesela priložnost, kjer praznujemo rojstvo novega upanja, novih možnosti in novih sanj.”

V letu 2022 se je v občini rodilo 13 otrok. Županja je staršem in celotni družini vsakega otroka čestitala in jim podarila sadiko lipe, ki jih bo trajno spominjala na rojstvo.

VIR: Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah

“Vsi malčki nas vse navdajajo z upanjem in veseljem, oni so prihodnost, ki bodo sooblikovali našo prihodnost in ne dvomimo, da bodo dosegli velike stvari. Kot skupnost smo dolžni negovati in zaščititi vsakega izmed teh malčkov, zagotoviti okolje, ki je varno, spodbudno in polno priložnosti, ki spodbuja njihovo rast in razvoj, ki jih navdihuje, da sanjajo o velikih sanjah in dosegajo velike uspehe. Naša odgovornost je zgraditi kraj, kjer lahko uspevajo, kjer se lahko učijo, kjer se lahko igrajo in kjer lahko zrastejo v najboljše različice samih sebe,” sporočajo iz občine.

Prireditev so povezovali TIC Vitomarci, program je popestrila najstarejša skupina Vrtca Vitomarci, za pogostitev pa so poskrbele članice Društvo gospodinj Vitomarci, vsem se na občini zahvaljujejo in še sporočajo: “Najmlajši člani naše skupnosti vse dobro in lepe ter razigrane otroške dni.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.