03:53, sre, 1. Maj

FOTO: V Termah Olimia se širijo, tako bo izgledalo po prenovi





V Termah Olimia so februarja stekla gradbena dela za razširitev bazenskih zmogljivosti ob Hotelu Breza. Za naložbo, ki bo okvirno znašala pet milijonov evrov, so se odločili zaradi stalne rasti obiska, posledično pa so obstoječi bazeni in površine ob bazenih postale premajhne, je za STA povedal prokurist term Vasja Čretnik.

Po njegovih besedah bodo z razširitvijo bazenskih površin razbremenili ostale bazene v sklopu Term Olimia. Če bo vse šlo po načrtu, bodo tako prenovljeni bazeni Hotela Breza še pred koncem tega leta sprejeli prve kopalce. Izvajalec del je hrvaško podjetje MDK Građevinar.

Dva nova bazena 

Uredili bodo dva nova bazena, eden bo plavalni velikosti 25 krat 10 metrov, drugi bo sprostitveni bazen s podvodnimi masažami. Spremljal ju bo še otroški bazen z igrali.

V zgornjem nadstropju bazenskega kompleksa bodo uredili tri savne s prostori za počitek. Hotel Breza sicer ima en manjši terapevtski bazen, ki ostaja v funkciji.

VIR: Terme Olimia

Na vprašanje, kako je z napovedano gradnjo novega hotela v sklopu kompleksa term, je Čretnik odgovoril, da trenutno poteka njegovo projektiranje, ko bo to končano, pa bodo začeli pridobivati ponudbe za gradnjo, ki naj bi se začela prihodnje leto.

Pojasnil je, da bo to družinski hotel s štirimi zvezdicami superior. Imel bo okoli 145 sob, ker bodo te zasnovane za sprejem družin z otroki, pa bo skupno lahko sprejel okoli 290 odraslih in še enkrat toliko otrok. Poleg sob bo družinam prilagojena tudi kulinarika, predvsem pa animacijske vsebine z večjim številom igralnic ter prostorov za zabavo in ustvarjalne delavnice za otroke.

Naložbo v nov hotel je Čretnik ocenil na 25 do 30 milijonov evrov.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.