15:13, tor, 16. Apr

FOTO: V Vodolah na prvi fontani vin v Mariboru kmalu odpirajo vrata za obiskovalce





Začenja se sezona slovenskih vinskih in pivskih fontan. In tako bo v Vodolah, na Posestvu SOnčni raj, med 24. in 26. marcem 2023 obiskovalce Mariborske vinske ceste ponovno pozdravila Fontana vin Vodole, prva fontana vin v Mariboru. Ponujala bo osem vzorcev vin lokalnih vinarjev in dva brezalkoholna domača napitka.

Prvi dan odprtja v letu 2023, v petek 24. marca, bo obiskovalce ob rujni kapljici z ritmi glasbe razvajal DJ. Otvoritven vikend bodo nadaljevali v soboto ob 11. uri s programom od 15. ure naprej. Takrat bodo v kratkem nagovoru predstavili posestvo, načrte, aktualna vina ter prihajajoče dogodke v sezoni 2023.

Po degustaciji in predstavitvi vin na Fontani, bodo goste in povabljene popeljali po posestvu, kjer bodo lahko poleteli z zipline-om Čebelji let in si ogledali prenočitvena gnezda v Nesting resortu. Druženje se bo nato nadaljevalo na Fontani, ob dobri hrani, vinski kapljici in prijetni glasbi.

Fontana deluje od leta 2019

Jeseni, leta 2019 je Fontana vin prvič odprla svoja vrata in takrat pozdravila domače in tuje obiskovalce. Takoj je bila odlično sprejeta, saj je, kot prva tovrstna fontana v tem koncu
Slovenije, združila lokalne in regijske vinarje. Fontana vin Vodole je stičišče informacij, ter unikaten prostor na katerem lahko obiskovalci poskusijo osem različnih vrst vin (šest belih in dve rdeči), poskrbeli pa so tudi za degustacijo dveh brezalkoholnih zeliščnih sirupov domače ekološke pridelave. S posebnim čipiranim kozarcem se sprehodijo med sodi lokalnih vinogradnikov in izberejo svojo kombinacijo vin.

Katera vina so na fontani

Na Fontani vin svoje vino točijo: Turistična kmetija Protner, Turistična kmetija Emil, Turistična kmetija Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološka kmetija Valentan, Vino Gala – Vinogradništvo Mlaker, Vinarstvo in vinotoč Mak ter Vina Rožman. Degustacijsko ponudbo so Špes – Makovi razširili še s sedmimi dodatnimi vinarji oziroma z njihovimi izjemnimi buteljčnimi vini. Fontani so dodali še edinstven Food and wine flying bar, preko katerega lahko obiskovalci naročijo okusne pripravljene narezke in domače proizvode, ki bodo z ziplinom prileteli do mize na Fontani vin.

Degustacije  hrane

Fontana je tudi prostor številnih dogodkov: vinske zgodbe z degustacijo vrhunski parmezanov, čokolad in mesnin, Good Vibes – Good Wines ob prijetni glasbi DJev, postavitev klopotca itd.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.