06:02, ned, 28. Apr

FOTO: V Vuzenici huda ura, prireditve ta konec tedna v sklopu Vuzeniških dni odpovedane





V Vuzenici se že od 3. ure zjutraj borijo s poplavami. Vsled temu so za ta konec tedna, vključno z današnjim dnem, odpovedali tudi vse prireditve v sklopu Vuzeniških dni.

Že od tretje ure zjutraj je vzpostavljen štab civilne zazščite. Poplavljenih je izredno veliko objektov. Ogroženo je bilo tudi človeško življenje. “Gospo so reševali in glede na to, da je cesta do slovensjgraške bolnišnice neprevozna je gospa oskrbovana v Zdravstvenem domu v Radljah, stanje je stabilno. Poplavljeno je zelo široko območje Vuzenice. Vključno z Osnovno šolo in vrtcem, Športni park, reka Drava je že prestopila en del brega, Cerkvenica nima več odtokov. Težko rečem kaka je razsežnost ker so tereni nedostopni, večina cest je neprevoznih,” nam je po telefonu dogajanje opisal župan Franjo Golob. K temu je dodal, “da so na terenu vsi prostovoljni gasilci, ki so na razpolago iz Vuzenice, predvsem pa zelo veliko pripadnikov civilne zazščite, ki že od 5. ure zjutraj pomagajo polniti protipoplavne vreče,” je pojasnil.

“Po prvih podatkih je ocena škode približno takšna kot je bila leta 2019 oz. 2012 leta, ko je Drava naredila neizmerno škodo predvsem na stanovanjskih objektih in ta razsežnost je široka. Izredno veliko je gospodinjstev na območjih že od 3. ure zjutraj brez električne energije, predvsem pa smo tudi brez mobilnih signalov. Na Občini imamo dežurno službo, ki se javlja na stacionarne telefone, pravzaprav pa se moramo za vse informacije obrnite preko klicnega centra 112. Štab pa je organiziran v Gasilskem domu Vuzenica,” nam še po telefonu pove Golob. Ob tem pa doda, da so iz Dravskih elektrarn sicer dobili podatek, da naj bi pretok reke Drave bil stabilen do 1000 kubičnih metrov na sekundo. “Ampak zdaj je bila že v Vuzenici, glede na to, da je dravograjška Meža, Cerkvenica in še ostali pritoki do Vuzenice, je bila že meja 1600 kubikov na sekundo,” je dejal.

V vrtcu zaenkrat ni otrok, saj so vzgojiteljice že zjutraj ob prihodih obvestile starše, ti pa so morali za danes najti varstvo.

Zaradi razmer v Vuzenici opovedane prireditve za ta konec tedna

Kot so nam sporočili organizatorji 29. Vuzeniških dni so prireditve za ta konec tedna odpovedane, vključno z današnjo slavnostno otvoritvijo. “Moja odločitev in odločitev organizacijskega odbora je, da za ta vikend vse prireditve, ki so bile napovedane – vključno z današnjo – odpadejo. V naslednjih dneh se bomo odločili kako bomo z prireditvami, ki so tokom prihodnjega tedna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.