13:22, ned, 28. Apr

FOTO: V Vuzenici so izpeljali mednarodno tekmovanje v petanki





Društvo Arnika praznuje 20 let delovanja. Ob tej priložnosti so pripravili mednarodno tekmovanje v petanki, na kateri so sodelovale skupine iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Madžarske, Slovaške in Avstrije.

Jože Završnik, podpredsednik Društva petanke Arnika Vuzenica, je povedal, da je bilo včeraj, v soboto, 12. avgusta 2023, kar 36 ekip oziroma 108 tekmovalcev iz vseh naštetih držav.

Petanko lahko primerjamo z balinanjem, saj imajo tekmovalci baline, ki jih morajo čim bolj približati najmanjšemu. Pa vendar se od balinanja razlikuje, pravi Završnik. Pri balinanju se namreč baline kotali za mivki, ki je posuta preko betona. Petanko pa se lahko igra na različnih podlagah, od mivke, peska, betona, trave … Izumili so jo Francozi.

Včerajšnje tekmovanje je bilo razdeljeno na pet aktivnih krogov, skupine so se pri tem sprva uvrstile v najboljših 16 ekip. Nato so izločili tiste, ki so izgubile. Tako je ostalo osem ekip, nato vse manj, do končne, zmagovalne ekipe.

Ekipe pa so poudarile, da gre pri petanki in takšnih prijateljskih tekmah tudi za druženje in pogovore. Zato ni presenetljivo, da so se pripeljali nekateri tudi od zelo daleč. Ekipe iz Srbije so tako prišle iz novosadskega društva, ekipe iz Hrvaške pa kar iz Šibenika. Vsem pa so priskrbeli tudi hrano in pijačo, saj je tekmovanje potekalo več ur.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.